İl Sağlık Müdürü suskunluğunu koruyor!

Daha önce başta başörtülü bir doktora kılık kıyafeti yüzünden iki personelin dine ve peygambere hakaret ettiği iddialarıyla gündeme gelen Muğla İl Sağlık Müdürlüğü şimdi de yolsuzluk iddialarıyla çalkalanıyor. İl Sağlık Müdürlüğünde yapılan ihalelerde yolsuzluklarla devletin zarara uğratıldığına dair yapılan iddialarla ilgili hiçbir siyasi parti yetkilisinin açıklama yapamaması vatandaşlar tarafından da tepkiyle karşılanıyor.

“Devleti bilerek zarara mı uğrattılar?”

Muğla’nın Ortaca ilçesinde medikal gaz alım satım ticaretiyle uğraşan Adem Ali Arkalı isimli bir vatandaşın sosyal medya hesabından günlerdir dile getirdiği yolsuzluk iddialarıyla ilgili hiç kimsenin harekete geçmemesi vatandaşlar tarafından da tepkiyle karşılanıyor. Adını vermek istemeyen bir sağlık çalışanı Adem Ali Arkalı’nın iddialarını okuduğunu dile getirerek “Şu ana kadar bu yazılanları ihbar kabul edip savcılığın hareket geçmesi gerekirdi. Herhangi bir işlem başlatıldı mı bilmiyoruz ancak gördüğümüz kadarıyla bu vahim iddialarla ilgili siyasilerin hiçbiri bir açıklama yapmış değiller. Yetkili makamların devletin bilerek zarara uğratılmasıyla ilgili açık açık dile getirilen iddiaları ihbar kabul ederek çoktan harekete geçmeleri gerekirdi. Gerçekten olup bitenleri şaşkınlıkla seyrediyoruz” diyerek duruma olan tepkisini dile getirdi.

“3 Milyon TL buharlaştı mı?”

Medikal gaz ticaretiyle iştigal eden Adem Ali Arkalı’nın Muğla İl Sağlık Müdürlüğü’nde çok ciddi yolsuzluklar yapıldığına dair iddiaları gündemdeki yerini korurken Arkalı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “İhalenin yapılış şekli ve şartları baştan sona yasa dışıdır, bu ihale iptal edilmelidir. Devleti 3 milyon TL zarara uğrattılar” dedi.

“Tehdit ediliyorum!”

Sosyal medya hesabından dile getirdiği yolsuzluk iddiaları nedeniyle kendisinin tehdit edildiğini belirten Âdem Ali Arkalı “Ben Ortaca ve Dalaman Devlet Hastanelerinde ciddi yolsuzlukları ortaya çıkardığım için bana böyle davranıyorlar. Muğla genelinde devletin 3 milyon TL’sini heba ettiler. Ben bunları dile getirdim diye tehdit ediliyorum. Ben açıkça yolsuzluk yapıyorlar diyorum ve yetkili makamları göreve çağırıyorum” şeklinde ifadeler kullandı.

“Bu iddialar ihbar kabul edilmelidir!”

Adem Ali Arkalı’nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda dile getirdiği iddialarla ilgili görüşlerine başvurduğumuz isminin açıklanmasını istemeyen bir İl Sağlık Müdürlüğü çalışanı ise iddiaların çok vahim olduğuna dikkat çekerek yetkili mercilerin bu iddiaları ihbar kabul edip neden şu ana kadar harekete geçmediklerini anlayamadığını ifade etti. Adem Ali Arkalı’nın dile getirdiği iddiaların kurumun tüzel kişiliğine ciddi zarar verdiğine dikkat çeken aynı kişi şu dikkat çeken ifadeleri kullandı:

“İl müdürü konuyla ilgili açıklama yapmak zorundadır”

“Bakın burada çok ciddi iddialardan söz ediliyor. Bu iddialar bu kurumun tüzel kişiliğine kara bir leke olarak kayda geçer. Buna kimsenin hakkı yoktur. Bir esnaf, bir vatandaş çıkıyor bu kurumda şöyle şöyle yolsuzluklar yapılıyor diyor, bunu açık çık, bağıra bağıra söylüyor ama o kurumun yetkilileri üç maymunu oynuyorlar. Sanki herkes başını kuma gömmüş gibi bir vaziyet var. Devletin tek bir ihalede 3 milyon TL zarara uğratılması kimseyi rahatsız etmiyor mu bu Muğla’da?”

“Siyasetçiler de susuyor çünkü herkes birbirini tanıyor”

Ortaya atılan iddialarla ilgili kimsenin sesini çıkarmamasına da tepki gösteren aynı sağlık çalışanı dile getirilen iddialar ve bu iddialara sessiz kalınmasına olan tepkisini şu sözlerle ifade etti: “Ne sendika ne siyaset ne de başka bir kurumun temsilcisi… Kimse olup bitenlerden rahatsız değil. Herkes lafla peynir gemisi yürütüyor. Bu iddialarla ilgili sendikanın tek bir cümle açıklamasını duyan var mı? Herkes birbirinin borazanlığını yapmakla meşgul olmaktan öte bir şey yapmıyor. Lafa gelince herkes hak yedirtmeyen, devletin her kuruşunda yetim hakkı olduğunu bilen kimseler olarak konuşuyorlar. E hani, neredesiniz? Suya zam geldi basın açıklaması yapalım, elektriğe zam geldi gazetecilere demeç verelim… Yahu devlet 3 milyon TL zarara uğratıldı, yolsuzluk yapılıyor, ben de bunları açıkladığım için tehdit ediliyorum diyen bir adam var ama herkes duymadık bilmedik oyunu oynuyor. Gerçekten iğrenç bir ortamdayız…”

TAMGÜN