Ağrı'da gece hastane müdür yardımcısının nöbetçi personele tehdit ve hakaret olayından sonra bir haber de Diyadin İlçesi Devlet Hastanesi’nden geldi. İddiaya göre hastanede görevli uzman doktor 17 yaşındaki kız hastasını taciz ettiği gerekçesiyle açığa alındı.

Edinilen bilgilere göre olay yaklaşık 1 ay önce gerçekleşti. Şikayetleri nedeniyle hasteneye gelen ve  poliklinik yapılmayan bir süreçte muayene odasına alınan 17 yaşındaki kız çocuğu, şikayetlerinin nüksetmesi üzerine 1 ay sonra tekrar aynı hastaneye fakat farklı doktora geldi.

Güvenlik Kameralarından Teyit Edildi

Farklı doktor tarafından yapılan muayenenin kısa sürmesi ve öncekinden farklı yöntem izlenmesi nedeniyle çocuk, önceki muayenesini anlatınca, durum taciz şüphesiyle güvenlik kameraları kayıtlarına yönelime neden oldu.

Kameralardaki incelemelerin ardından 17 yaşındaki kız çocuğunun anlattıklarının doğruluğu ve hastanın doktor odasında uzun süre kaldığı ortaya çıkınca, konu üst mercilere taşındı.

Diyadin Kaymakamı Alper Balcı tarafından hastasını taciz ettiği iddia edilen doktor açığa alınırken, Ağrı Valiliği’nin de konuyla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.