Gümüş Koza sitesinde yer alan habere göre;

Geçtiğimiz günlerde Toplum sağlığı için Gümüşhane valiliği tarafından personel yetersizliğimi yoksa başka bir şey mi söz konusu bilemiyoruz. 3 personel görevlendirilmesi yazısı Sağlık İl Müdürlüğüne talimatlı olarak yazılmış. Anlayamadığımız Toplum sağlığında görevli amir bu talebi il müdürlüğüne yazması gerekmez miydi ki, Valilik tarafından böyle bir yazı yazılmış. Buradan şu çıkıyor. Valilik makamına bizim personel sayımız yetersiz, personel istedik vermiyorlar denildi demek ki diye düşünüyoruz. Valilik böyle bir emir vermiş. Personel ataması için. Yoksa Valiliğimizin neden böyle bir yazı yazma ihtiyacı duysun!

İkinci bir husus, Pandemi nedeniyle gelen aşılarda bir sıkıntı olduğu söyleniyor. Saklama sıkıntısı nedeniyle bazı aşıların bozulduğu ve apar topar geri gönderildiği söylentiler arasında. Ne diyelim 3 tane aşıyı saklayamıyorsak bu şehirde vay halimize. Hastane içinde ki sıkıntılar had safhada bunları daha sonra dile getireceğiz. Yalnız idari sıkıntılarının yanında geçtiğimiz yıl gündem olan ve sıkıntılı ihaleden dolayı KİK’e giden yemek ihalesinden sonra yemeklerin sıkıntılı olduğu ve çalışanların homurdandığı söyleniyor. Firmamız aslında bölgede en iyi yemek veren firmalarından biri. Bunu da buradan belirtmek istedik.

Bir şeyi belirtmekte yine de yarar var. Geçtiğimiz günlerde yine sağlıkla ilgili olarak, 05 Mart 2021 Cuma günü yazdığımız “sağlıkçıların 4*4 araç dururken normal araçla hastane yetkilileri hizmete yolluyor” haberimizde, hizmete tabi araçla toplum sağlığı tarafından yollanıyormuş. Bunu da düzeltiyoruz.