Yaşam Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Başhekim Önder Önen’in  doktor Tolga Kara ile fotoğrafını sosyal medyada paylaşarak Yaşam Hastanesine transfer olacağını duyurmasının ardından Star Medica Hastanesi yönetimi, konuyla ilgili basın açıklaması yaptı.  Star Medica yönetimi söz konusu fotoğrafların önceden çekildiğini ve herhangi bir sözleşme durumunun olmadığını belirterek, Doktor Kara ile yollarına devam ettiklerini kaydetti.  Açıklamanın ardından Yaşam Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Başhekim Önder Önen ise Doktor Kara’nın talebi üzerine görüşme yapıldığı ve onun onayı ile fotoğrafın paylaşıldığını bildirdiği bir duyuru yayınladı. Opr. Dr. Tolga Kara’nın kurumda ki mevcut şartlarını iyileştirmek için iki kurumu karşı karşıya getirdiğini iddia eden Önen, “ Özel Tekirdağ Yaşam Hastanesi olarak tasvip etmediğimiz şekilde etik dışı davranışlarda bulunan Op. Dr. Tolga Kara ile bundan sonra hiçbir şekilde çalışmayı düşünmüyoruz. Meslek hayatında kendisine başarılar diliyoruz” dedi.

İDDİALAR ASILSIZ

Sosyal medyada ki transfer paylaşımlarının ardından Star Medica Hastanesi yönetimi Doktor Tolga Kara ile birlikte basın açıklaması düzenledi. 

Hastane yönetimi adına açıklamada bulunan İşletme Direktörü Atakan Polat, transfer iddialarının asılsız olduğunu, Kara’nın söz konusu hastane ile daha önce bir görüşme gerçekleştirdiğini fakat sözleşme imzalanmadığını ve görevine devam ettiğini belirtti.

YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ

Söz konusu paylaşımların gerçeği yansıtmadığını aktaran Polat, “Sosyal paylaşım sitelerine servis edilen Doktor Tolga beyin Yaşam Hastanesi ile sözleşme imzaladığı ve Star Medica hastanesinden ayrılarak ilimizde ki başka bir özel hastanede göreve başlayacağı ile alakalı paylaşımlar, görseller ve haberler yansıtılmıştır. Bu haberler, asılsızdır ve gerçeği yansıtmamaktadır. Bunları bildirmek amaçlı toplantı yaptık. Çünkü; böyle bir intibah halkımız da vatandaşlarımızda bırakmış olduğundan dolayı sizler aracılığı ile bu toplantıyı gerçekleştirmek istedik. Doktor bey uzun yıllardır bizimle çalışıyor. Akabinde de yolumuza yürümeye devam edeceğiz. Star Medica ailesi olarak hekimlerimiz ve personellerimiz iyi kalite,  iyi hizmet vermeye devam ettiğini buradan ayrıca belirtmek isteriz. Bizim bir sorumluluğumuz var. O da tüm halkımıza hizmet etmek. Sağlık sektörü de bunu gerektirir. Sağlık teknolojileri yatırımları projelendirilmiş olarak biz yatırım kararı vermiş bulunmaktayız. Bu süreçte bu vesile ile ilk olarak bilgisayarlı tomografi ve görüntüleme sistemlerini yenileyerek yolumuza hızlı bir şekilde devam ediyoruz. Star Medica ailesi olarak da sizlerin aracılığıyla en kısa sürede yeni hastane projesini müjdelemek için halkımıza iletmek isteriz. Doktor bey ile beraberiz, yolumuza devam ediyoruz. Akabinde aksi bir yön de yoktur. Çalışmamız her daim devam edecektir” dedi.

Polat, açıklamanın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ÖNCEDEN ÇEKİLEN FOTOĞRALAR

Doktor Kara’nın Yaşam Hastanesi ile el sıkıştığına ilişkin çekilen fotoğraflarına yönelik sorulan soruyu ilişkin Polat, “ Onlar daha önce çekilen fotoğraflar. Bu tarz görüşmeler olabilir. Transfer söz konusu olsa bizde yazılı bir dilekçe olur. Herhangi bir sözleşme imzalanma durumu yok. Böyle bir süreç olmadı” ifadelerini kullandı.

YAŞAM HASTANESİNDEN CEVAP !

Kulak Burun Boğaz Doktoru Tolga Kara’nın Yaşam Hastanesinde göreve başlayacağını duyuran Yaşam Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Başhekim Önder Önen ise transfer iddialarının asılsız olduğuna ilişkin açıklamalarına karşılık duyuru yayınladı. Önen, doktor Kara’nın talebi üzerine görüşme yapıldığı ve onun onayı ile fotoğrafın paylaşıldığını kaydetti. 

Sosyal medya hesabında açıklamada bulunan Önen, şunları kaydetti: Yaklaşık 1 hafta önce KBB uzmanı Op. Dr. Tolga Kara hastanemiz yöneticilerine ulaşarak bizimle çalışma isteğini belirtmiş ve yapılan görüşmeden sonra prensip anlaşması sağlanmıştır.  Daha sonra kendisinin şahsımla da görüşmek istemesi üzerine sahibi olduğum Big Mamma’s Restaurant’ta bir araya geldik. Görüşme esnasında Tolga Kara çalıştığı kurumdaki yöneticisiyle görüştüğünü ve ayrılma konusunda mutabakata vardıklarını tarafıma bildirmiş olup görüşme sonunda kendisinin hazırlattığı sözleşmede bulunan tüm maddelerde karşılıklı olarak anlaşmaya varılmıştır. Op. Dr. Tolga Kara’nın isteği üzeirne Big Mamma’sda ki ofisimde birlikte fotoğraf çektirdik.12.10.2020 tarihinde fotoğrafın paylaşılmasını kendisi istemiş olup, fotoğraf şahsi sosyal medya hesabımda paylaşılmıştır. Ancak gelişen olaylar bize göstermiştir ki Op. Dr. Kara çalıştığı kurumdaki mevcut şartlarını iyileştirmek için iki kurumu karşı karşıya getirmiştir. Özel Tekirdağ Yaşam Hastanesi olarak tasvip etmediğimiz şekilde etik dışı davranışlarda bulunan Op. Dr. Tolga Kara ile bundan sonra hiçbir şekilde çalışmayı düşünmüyoruz. Meslek hayatında kendisine başarılar diliyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur”