Ordu Devlet Hastanesi Acil Servisinde görev yapan hekim ve hekim haricindeki personelin yemekhanede yemek yemesinin yasaklanması iddialarının ardından hastane sosyal medyadan açıklama yaparak çıkan haberlerin asılsız ve gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Milletvekili Mustafa Adıgüzel tarafından ortaya atılan iddialarda, acil servis personelinin acil serviste ayak üstü yemek yemesinin istendiği, çalışanların dönüşümlü olarak Acildeki görevlerini aksatmadan yıllardan beridir çalıştıklarını, eski köye yeni adet mi getirildiğini dile getirilmişti.

AŞAĞILAYICI UYGULAMA


*Uzm.Dr Atila GÜRGEN - Ordu Devlet Hastanesi Başhekimi

Sağlık çalışanlarının gururunu inciten, rencide edici aşağılayıcı uygulamayı eleştiren Adıgüzel, çalışanların da birer insan olduğunun unutulmamasını gerektiğini belirterek çalışanların hakkını hastane Başhekimin koruması gerektiğine dikkat çekilmişti.

Ordu Devlet Hastanesi Başhekimi ise hastanenin sosyal medya hesabından acil servis çalışanlarının yemek yemesinin yasaklandığı, dinlenmelerini müsaade edilmediği iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıklayarak, hastaların mağduriyet yaşamaması adına tedavi alanları kapatılmadan tüm çalışanların yemeklerinin acil servise gönderildiğini duyurdu.

Hastane idaresince acil servisteki çalışanların işleyişi aksatmayacak düzeyde dinlenme sürelerine gerekli hassasiyetin gösterildiği belirtilen açıklamada, sağlıkla ilgili mazereti olan çalışanların beyanları halinde diyet prosedürlerini dahi uyguladıkları açıklamaya yansıdı.

AÇIKLAMA GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Hastanenin yaptığı bu açıklamanın ardından Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, “doğruyu tam olarak yansıtmayan bir metnin üzerine Ordu’nun güzide kurumunun adını koymayın. Hele ki büyük Atatürk’ün resmini hiç koymayın” dedi.

SORUŞTURMA AÇILSIN

Milletvekili Adıgüzel, Sağlık Bakanlığı’na da açık çağrıda bulunarak iddialarla ilgili soruşturma açılmasını ve acil serviste çalışanların ifadelerine başvurulmasını istedi.

ORDU BUNLARI SIRTINDA TAŞIYOR


Başhekim, Hekimlerin Yemek Yemesini Yasakladı mı?


Adıgüzel açıklamasında Ordu’da görevli bazı bürokratların Ordu’yu ileri taşıyacağına Ordu’nun bunları sırtında bir ağırlık olarak taşıdığını söyledi.

Editör: Haber Merkezi