Memo Haber'de yer alan habere göre;

Gaziantep’in çeşitli kamu hastanelerinde bazı sağlık çalışanlarının dikkat çeken davranışları üzerine inceleme başlatıldı. Çeşitli kamu hastanelerinde görevli sağlık çalışanlarının dikkat çeken rahatsız edici davranışları üzerine hasta ve hasta yakınları durumu hastane idarecileri ile paylaştı. Birden fazla kamu hastanesinde idarecilere benzer mahiyette şikayetler gelmesi üzerine hastane idarecileri konu hakkında bir teftiş yürüttü. Hastane idarecilerinin yürüttüğü çalışma neticesinde kamu hastanelerinin tenha kalan giyinme ve dinlenme odalarında uyuşturucu madde kullanımına yarayan materyaller ele geçirildi. Bunun üzerine takibini sürdüren hastane yöneticileri, dikkat çeken ve ürkütücü davranışlarda bulunan sağlık çalışanlarını takibe aldı. Yapılan çalışma neticesinde Gaziantep genelindeki kamu hastanelerinde çalışan yaklaşık 20 sağlık personelinin yaklaşık 2 yıldan bu yana görev başındayken hastanelerin tenha bölümlerinde uyuşturucu madde kullandığı tespit edildi.

İŞTEN ATILDILAR

Gaziantep’in kamu hastanelerindeki idareciler hastanelerde sağlık çalışanlarının uyuşturucu madde kullandığını tespit etmeleri üzerine koordineli bir şekilde hareket ederek durumu doğrudan Sağlık Bakanlığı’na iletti. Sağlık Bakanlığı’nın da talimatları doğrultusunda hastane idarecileri durumu emniyete ve jandarmaya bildirdi. Uyuşturucu madde kullandığından şüphelenilen sağlık çalışanları kolluk kuvvetleri vasıtasıyla AMATEM’e götürüldü ve yapılan kan testlerinde de uyuşturucu madde kullandıkları ortaya çıktı. Bunun üzerine konuyu takip eden Sağlık Bakanlığı, uyuşturucu madde kullandığı tespit edilen sağlık çalışanlarının iş sözleşmelerinin feshedilmesi talimatını verdi ve Gaziantep’in kamu hastanelerindeki idareciler de uyuşturucu madde kullandığını tespit ettikleri yaklaşık 20 sağlık çalışanının iş sözleşmesini feshetti. Sözleşmesi feshedilen sağlık personellerinden büyük çoğunluğunun uyuşturucu madde kullanımından dolayı sözleşmesi feshedildiği öğrenilirken bir kısmının da hırsızlık olayına karışmasından dolayı iş akdinin feshedildiği öğrenildi. Ayrıca konuyla ilgili adli ve idari sürecin devam ettiği bilgisi alındı. 

İDARİ SORUŞTURMA KARINCA HIZINDA

Gaziantep sağlık camiasında yaşanan uyuşturucu skandalı ile ilgili Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Personel Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın idari soruşturmayı oldukça yavaş ilerlettiği ve gereken bilgileri bir türlü Sağlık Bakanlığı’na sunmadığı iddia ediliyor. Personel Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın, kamu hastanelerindeki idarecilerin konuyla ilgili yürüttüğü soruşturma neticesinde sunulan raporu Sağlık Bakanlığı’na sunmadığı, uzun bir süre raporları beklettiği, daha sonra ise Sağlık Bakanlığı nezdinde konunun takibini yapmadığı söyleniyor. www.memohaber.com’un edindiği bilgilere göre; yaklaşık 20 kişinin işine son verilirken, uyuşturucu madde kullandığı tespit edilen 15 kişiye dair idari soruşturma sonucuna ilişkin raporun da Sağlık Bakanlığı’nda ilgili birimde bekletildiği, ancak Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Personel Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın da bu konunun takipçisi olmadığı iddia ediliyor. Uyuşturucu madde kullandığı tespit edilen sağlık personelleri ile ilgili yürütülen idari soruşturma sonucunun bir an önce raporlanması ve Sağlık Bakanlığı’na ulaştırılması gerekirken kamu hastaneleri idarecilerinin soruşturmasını tamamlamasına rağmen Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Personel Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın oluşturulan raporu Sağlık Bakanlığı’na bir türlü ulaştırılmamasına ise bir türlü anlam verilemiyor.

VALİ VE MİLLETVEKİLLERİ DEVREYE GİRMELİ

Gaziantep sağlık camiasında yaşanan uyuşturucu skandalı ile ilgili bazı sağlık çalışanlarını işine son verilirken uyuşturucu madde kullandığı tespit edilen bazı sağlık çalışanları hakkında da idari soruşturma sonucunda oluşturulan raporun Sağlık Bakanlığı’nca değerlendirilmesi bekleniyor. memohaber’in araştırmalarına göre bu raporun sonucu beklenirken, uyuşturucu madde kullandığı tespit edilen sağlık personellerinden yaklaşık 15 tanesinin işine devam etmesi sağlık çalışanlarını ve kamu hastanelerinde tedavi gören vatandaşı tedirgin ediyor. Sağlık çalışanları ve hastalar ve de hasta yakınları; uyuşturucu madde kullandığı tespit edilen ancak henüz görevinden bir türlü alınmayan sağlık personellerinin kendilerine zarar verme ihtimallerinden endişe duyuyor. Bu konuda Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere, Gaziantep Valisi Davut Gül ve Gaziantep Milletvekillerinin devreye girmesi ve konunun takipçisi olarak yavaş ilerletilen soruşturma sürecini hızlandırmaları bekleniyor.