Son zamanlarda Muğla İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Kamu Hastanelerinde görev yapan 60’a yakın uzman ve pratisyen hekimimizin istifaları ilimizde sağlık hizmet sunumunda hizmet aksamalarına neden olduğu ve Muğlalı hemşerilerimizin hekim eksikliği nedeniyle poliklinik ve muayene hizmetlerine ulaşmalarının güçleştiği iddia edilmektedir. 
MHRS’den randevu alan hastalarımızın, randevularının mesaj yoluyla iptal edildiği, bu nedenle muayene olmak için vatandaşlarımızın özel hastanelere, Aydın ve İzmir gibi yakın illerde bulunan sağlık tesislerine müracaat ettiklerini sosyal medya ve yerel basın aracılığıyla üzülerek takip etmekteyiz.

Muğla’da, Covid 19 Pandemi döneminde diğer kurumlarda görev yapan kamu personeli esnek mesai saatlerinde çalışırken, sağlık çalışanlarımız yıllık izin, emeklilik, istifa gibi özlük hakları kısıtlanmasına rağmen büyük bir özveriyle, fedakârca çalışmaya devam ettikleri herkes tarafından bilinmekte ve takdir edilmektedir.

Ne yazık ki fedakarlığı herkes tarafından bilinen, aşılama oranında Türkiye 1.si olan sağlık çalışanlarımızın emekleri Muğla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından takdir görmemiş, çalışanlarımızın sorunlarına çözüm bulunmamış ve fedakar sağlık çalışanlarımızla görüşülmek dahi istenmemiştir.

Dr. İskender GENÇER’in “sakın oturma senin işini yapmayacağım” diyerek gelen iki hekimimizin derdini dinlemeden gönderdiği ve bu sebeple her iki uzman hekimimizin istifa ettiği iddia edilmektedir. 
İlimizde İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde bulunan kamelya, maalesef idarecilerin çay bahçesine dönüşmüş olup; derdini anlatmak isteyen sağlık çalışanları dertlerini diğer yöneticilerin önünde ayaküstü anlatmak için saatlerce kamelya önünde beklemek zorunda bırakılmış, ancak İl Sağlık Müdürüne ne dertlerini doğru düzgün anlatabilmişler, ne de dertlerine çözüm bulabilmişlerdir.  

Muğla İlinde istifa eden personelin neden istifa ettiklerine yönelik detaylı bir araştırmanın Sağlık Bakanımız Dr.Fahrettin KOCA tarafından yaptırılması, daha fazla personel kaybına müsaade edilmemesi, ayrıca sağlık çalışanlarımız ve Muğlalı hemşerilerimizin artık yıpratılmamasını istiyor ve fedakar sağlık çalışanlarımızın yanında olduğumuzu kamuoyuna saygıyla bildiriyoruz.

Salih BARDAKÇI
Sağlık Mil Sen İl Temsilcisi