Ankara Tabip Odası (ATO) Başkentte yoğun bakımların alarm verdiğini belirterek bir açıklama yaptı. Açıklamada, Ankara’da yoğun bakıma ihtiyacı olan hastaların acil servislerde günlerce bekletildiği ifade edildi.

ATO’dan yapılan açıklamada, üst düzey bir Sağlık Bakanlığı bürokratının özel sağlık kuruluşlarından rica minnetle yoğun bakım yatağı talebinde bulunduğu mesaja da yer verildi. ATO, Bakanlık bürokratının özel sağlık kuruluşlarından şu ifadelerle yatak talep ettiğini açıkladı:

Şu an itibari ile kriz koordinasyon merkezinde 30 Covid-19 yoğun bakım hastası, 15 Covid-19 dışı yoğun bakım hastası beklemektedir. Sizden ricam, bugün hızlıca aksiyon alarak bu hastalarımıza yer bulup yerleştirmenizdir. Lütfen yoğun bakımlarınızı gözden geçirerek kriz koordinasyon merkezimizle iletişime geçip alabileceğiniz hastaları alınız.

ÖZEL HASTANELERİ KAMULAŞTIRIN

ATO’dan yapılan açıklamada, “Sağlık hakkı anayasal bir haktır” denilerek “Her yurttaş eşit ve ücretsiz sağlık hakkına erişmelidir. Topluma karşı sorumluluğunuzu yerine getirin. Özel sağlık kuruluşlarını derhal kamulaştırın, şayet bunu yapamıyorsanız derhal gereğini yapın” ifadelerine de yer verildi.

BirGün'ün ulaştığı Ankara İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise konuya ilişkin bir açıklama yapılmayacağını ifade etti.

Kaynak: Birgün