Korona virüsü şüphesiyle bir hasta, yakınları tarafından Üsküdar Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Muayene edilen hasta korona şüphesiyle hastaneye yatırıldı. Servise yatırılan hasta bir süre sonra eve dönen yakınlarını arayarak su istedi.  Hasta, içme suyunun sadece yemeklerle birlikte birer bardak verildiğini söyledi.

Hasta yakınları, sokağa çıkma yasağı olduğu için telefonla hastane yetkililerine ulaştı. Yetkili, kendilerine “Hastanızın ihtiyaçlarını siz getirseniz iyi olur” diye yanıt verdi. Hasta yakınları önce 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı; 112 yetkilisi polisten yardım istemelerini önerdi. 155’i arayan hasta yakınları “Biz 60 yaş üstü vatandaşlarla ilgileniyoruz” yanıtı aldı. Hasta yakınları Kadıköy Belediyesi’nden de olumlu yanıt alamadı.

Bunun üzerine hasta yakını yasağa rağmen Kadıköy’deki evinden çıkıp Üsküdar’a gitti. Herhangi bir yetkili birimden çözüm için yanıt alamayan hasta yakını şunları söyledi: “Sokağa çıkma yasağına rağmen ihtiyaçları hastaneye götürdük. Olağanüstü bir süreçten geçiyoruz. Hastaların içme suyu gibi ihtiyaçları devlet tarafından karşılanabilir. Hastaneye gidene kadar polis kontrolü yoktu. Olsaydı bile yine gitmek zorundaydık. Bu durumda birçok hasta var. Hastaların temel ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında bu kadar sorun yaşanmamalı” dedi.

Gazete Duvar’ın aradığı hastaneden bir yetkili ise, “Standart olarak yemeklerin yanında su veriliyor. Uygulanması gereken ne varsa o yapılıyor” dedi.

Hastalarının ihtiyaçlarını hastane güvenliğine teslim ettikten sonra yaşadıkları durumu sosyal medyada paylaşan hasta yakınlarına Sağlık Bakanlığı’nın resmi Twitter hesabından yanıt geldi.  Sorunun çözümü için ailenin iletişim bilgilerini isteyen bakanlıktan bir yetkili hasta yakınlarına şöyle dedi: “Sizi çok iyi anlıyoruz, gerçekten zor bir durum. 23 Nisan’la birlikte süre uzayınca birimler çok sıkıntılar ve yoğunlukla birlikte ne yapacağını bilmez haldeler. Hastanelerde direkt hastaların sağlık durumuna odaklanıldığından bu tarz temel ihtiyaçlar düşünülmemiş. Su ihtiyacının bağışlarla yürümesi de tabi ki eksiklik. Sizin bir pandemi hastanesine girip iki güvenlik görevlisi ve bir hemşireyle görüşerek su ve temel ihtiyaçları ulaştırmanız da çok kötü. Çok özür dileriz. Şikayetinizi oluşturuyoruz. Fakat bunu hastanızın yapması gerek. Hasta yakınlarından değil hastaların kendisinden gelen direkt şikayetleri esas alıyoruz.”