Ankara’da dillendirilen iddiaya göre; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kabine toplantısında görevden affını istemiş, bunun üzerine yerine Ak Partili Eski Bakan Faruk Çelik’in adı geçmişti.

Gazeteci Barış Yarkadaş tarafından ortaya atılan bir başka iddiada ise; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Faruk Çelik’le ilgili kararını verdiği, Çelik’e Cumhurbaşkanlığı Yardım çığlığı görevi verileceği ileri sürdü.

Gazeteci Yarkadaş, bugün köşesinde ele aldığı külis bilgilerine göre; Erdoğan’ın önümüzdeki günlerde kendisine yeni bir Cumhurbaşkanı Yardımcısı atayabileceğini ve bu ismin de eski Bakan Faruk Çelik olacağını belirtti.

Yarkadaş kulislerde dolaşan Faruk Çelik iddialarını şu şekilde aktarıyor:

Ankara kulislerinde konuşulanlara göre, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önümüzdeki günlerde kendisine bir cumhurbaşkanı yardımcısı daha atayabileceği bu ismin ise deneyimli siyasetçi Faruk Çelik olduğu söyleniyor.

Çelik’in isminin kulislerde konuşulması ise boşuna değil…

Çelik, geride kalan günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı ‘’Alevi açılımı’’ toplantısına Cumhurbaşkanlığı makamınca davet edildi.

Alevi inancına mensup yurttaşlarımızla diyalogları iyi olan Çelik, ardından ise yine Erdoğan tarafından TÜGVA Genel Kurulu’na davet edildi. AKP’li Çelik, burada AKP Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyüp Kadir İnan ve AKP’nin üst düzey isimleriyle fotoğraf verdi.

HANGİ GÖREVİ ALACAK?

AKP kulislerinde konuşulanlara göre, Erdoğan bu hafta içinde ‘mini kabine’ toplayıp Çelik’i ikinci yardımcısı olarak atadığını açıklayabilir.

Çelik’in atanması halinde “Siyasi İşlerden Sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı’’ olması ve özellikle Doğu ve Güneydoğu seçmenine yönelik çalışmalar yapması bekleniyor."