İşte Murat Ağırel’in O Yazısı;

Biliyorum… Sizlere sürekli “sıkıcı” ihalelerden, iç karartan yolsuzluklardan bahsediyorum. Fakat ne zaman güncel bir konuyu değerlendirmeye kalksam önüme yazmaktan kendimi alıkoyamadığım başka bir usulsüzlük geliyor.Daha önce Gaziantep Belediyesi’nin torba ihaleleri başlıklı bir makale yazmış ve ihalelerdeki bazı çarpıklıkları gündeme getirmiştim. Yazı içeriğinde bir firmadan bahsetmiş ve takipçi olacağımı da bildirmiştim.Firma ismi Gama-Gazi Sağlık Hizm. idi.Neden şimdi tekrar hatırlatıyorum?

Bu yazının devamı niteliğindeli "Ak Parti'nin Susurluk'u Kilis Sağlık mı? Yok Artık Diyeceğiniz İddialar!" başlıklı haberimizi okumak için tıklayınız.

Yazımızın başrolü yine bu firmada… Bu sefer Gaziantep değil, Kilis. Belediye değil, Devlet Hastanesi…Aktarayım.Kilisli yurttaşlar Kilis Cumhuriyet Savcılığına Kilis Devlet Hastanesi’nde yapılan 12 ayrı konuda şikâyette bulunuyorlar.Konu hakkında Kilis Valiliği İl İdare Kurulu Müdürlüğü de Kilis Devlet Hastanesi Görevlileri hakkında araştırma inceleme yapılmasına karar veriyor.Valilik makamınca Sağlık Bakanlığı’ndan da müfettiş talebinde bulunuluyor. S.Ş. adlı müfettiş görevlendiriliyor.Peki, nedir bu konu?

Müfettiş incelemesi sonucu bir rapor hazırlanıyor. Hazırlanan raporun 13. sayfasında; MR cihazının arızalı olmasına rağmen çekim yapılmadan çekim yapılmış gösterildiği, firmaya bu yönde ödemeler yapıldığı tespit ediliyor.

Aynı raporun 17. sayfasında fazla ödemenin otomasyon sisteminden kaynaklı bir hatadan oluştuğu belirtiliyor. Raporun eklerinde MR cihazının arızalı olduğu dönemlere ait tutanaklar mevcut olmasına rağmen idarenin bu raporları yok sayarak MR cihazı çalışıyormuş gibi göstermelerini ne gariptir ki otomasyon sistemine bağlanıyor!

Daha sonra valilik ve Bakanlık müfettişleri tekrar inceleme yapıyor, iddia edildiği gibi otomasyon sisteminde herhangi bir hataya rastlanılmıyor. Müfettiş S.Ş.’nin yaptığı incelemede, Gama-Gazi firmasına yapılan fazla ödemelerin tahsil edilmesi isteniyor. Valilik tarafından görevlendirilen muhakkikler ise çalışmayan MR cihazı ile sanki çalışıyormuş gibi ne kadar para tahsil edildiğini tespit ediyorRakam tam tamına 1 milyon 900 bin TL!

Hayatınızda bu kadar parayı bir arada gördünüz mü? Ben görmedim.Peki, ne kadarı geri alınmış? 713 bin TL. Geri kalan 1 milyon 187 bin TL için Kilis Asliye Hukuk Mahkemesine dava açılmış. Sağlık Bakanlığı konu ile ilgili denetçi görevlendirmiş. S.U ve C.U. konuyu tekrar incelemişler ve yapılan fazla ödemenin tahsil edilmesini, edilemiyorsa imzası olan doktorlardan tahsil edilmesini istemiş.

TCK 257’ye göre işlem tesis edilmesi içinde 4483 sayılı kanun kapsamında Kilis Valiliğince ön inceleme yapılması istenilmiş, Gama-Gazi firmasının da ihalelerden men edilmesi istenilmiş. Kilis Valiliği adı geçen firma ve şahıslar hakkında soruşturma iznine gerek olmadığı için soruşturma izni vermemiş. Suçlu olarak imza yetkisi dahi olmayan firma personeli N.G. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmuş. Yani aylarca çalışmayan MR cihazı çalışıyor gibi gösterilerek tam 2 milyon TL fazla fatura kesiliyor, paralar yetkililerin imzaları ile ödeniyor ama suçlu sadece imza yetkilisi olmayan bir kişi çıkıyor. Bak sen şu işe!

Fazla ödemeyi alan Gazi firması ihale şartnamesi gereği, hastaneye MR çekimlerinin görüntülerinin saklandığı PACS sistemini kurmuş. Bu sistem üzerinde bulunan hard diskler de yapılan çekimlerin görüntüleri saklanmak ve hastane bilgi yönetim sistemine entegre etmek zorunda olmasına rağmen PACS sistemi HBYS’ye 2008 ve 2013 yılları arasında entegre ettirilmemiş.Yani ortada kanıt da bırakılmamış.

Daha bitmedi.Devam edelim…
Gama Gazi firmasının bir de kimya firması var. Kilis Devlet Hastanesi müdür yardımcılarının eşleri de bu yolsuzluk yapılırken bu firmada çalışanmış. Nasıl yani diyorsunuz değil mi? Mesela Müdür Yardımcısı S. Sarıgöz’ün eşi G. Sarıgöz, A. Çelebi’nin eşi F. Çelebi, K. Demir’in eşi Y. Demir…

Dahası soruşturma başladıktan sonra istifa eden Müdür Yardımcısı K. Demir’in yine Gazi firmasına ait Özel Adıyaman Park Hospital’de hastane müdürü olarak çalışmasına ne dersiniz?

Ne doktorlar hakkında ne de firma hakkında bir suç duyurusu yapılmamış. Bahse konu doktorların FETÖ ile iltisaklı olduğu tespit edilmiş hatta doktorlardan bir tanesi de şu anda FETÖ’den cezaevinde. Üstüne üstlük hakkında iltisak tespiti yapılan doktorlar ise halen Kilis Devlet Hastanesi’nde çalışıyor. Hakkında dava açılan tek kişi N.G. de halen çalışıyor.

Daha ilgincini söyleyeyim.
N.G.’nin avukatı da Kilis Belediye Başkanı Abdi Bulut.Gazi Gama’nın ortaklarının da FETÖ güdümünde faaliyet gösteren ve KHK ile kapatılan dernek üyelikleri olduğu tespit edilmiş. 4734 sayılı kanuna göre bu suç. Buna rağmen firma halen ihale almaya devam ediyor.

Kilis Devlet Hastanesi’nde bu yolsuzluklar yapılıyor iken dönemin başhekimi Kilis AKP Milletvekili Fuat Karakuş’tur. Hatta…Öyle ki, bu firma 2020 yılında 30 ay süre ile görüntüleme hizmet alımı ihalelerini alıyor. Kilis satın almadan sorumlu müdür yardımcısı olayların yaşandığı anda imzası bulunan Dr. E.Ö! AKP Kilis Kadın Kolları başkanı’nın eşi.

İşte önceki yazılarımda aynı firmanın, Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden de ihale aldığını söylemiş ve bu işlerin adrese teslim yapıldığını uyarmıştım.

Şimdi Sağlık Bakanlığı yetkililerini bir daha uyarıyorum.

Kilis Devlet Hastanesinde iddialara göre 3 boyutlu görüntüleme girişi yapılarak tek çekim yapıldığı halde 2 çekim yapılmış gibi girişler yapılıyormuş.Kilis’te yaşananları anlatmaya devam edeceğim…Sadece Kilis’te değil tüm Türkiye’nin diğer illerinde öyle şeyler oluyor ki hepsini yazacağım.

Editör: Haber Merkezi