Yeşilyurt Devlet Hastanesi Başhekimliği önünde toplanan sağlık çalışanları, tam kapanma sürecinde idari izin kullanan ve bu süreçte mesaiye kalan sağlık çalışanlarının ücretlerinin kesildiğini öne sürerek alkışlı protesto eylemi gerçekleştirdi. Sağlık emekçileri, ücretlerinde yapılan kesinti, geri ödenene kadar her gün aynı şekilde eylemlerini sürdüreceklerini açıkladı.

Konuya ilişkin basına açıklama yapan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şube Yönetim Kurulu Üyesi Hülya Ulaşoğlu, “Mayıs ayında idari izinli olan sağlık çalışanlarının maaşlarında kesinti oldu. Tüm kamu izin kullandı. Tüm kamu aylık 140 saat olan çalışma süresini Mayıs ayında 120 saat olacak şekilde tamamladı.

Biliyorsunuz 10, 11, 12 Mayıs’ta Sayın Cumhurbaşkanı hem Kovid kapsamında hem de tam kapanma olsun izni birleştirdi. 10, 11, 12 Mayıs tam kapanma sürecine dahil oldu. O gün idari izin sayıldı. O süreçte tüm kamu emekçileri idari izindeydi. Genelgede de aynen şöyle söyler, idari izinli günler çalışma günüymüş gibi hesaplanır, personel hak kaybına uğramaz der. Aynen böyle oldu. Burada da idari amirlerimiz, idari personel, hiçbir hak kaybına uğramadı ama nöbet tutan, en çok çalışan ekip hak kaybına uğradı. Bir de üstüne para vererek idari izin kullanmış oldular. Bizim tepkimiz buna! O idari izinleri biz Cumhurbaşkanının verdiği gibi kullanmak istiyoruz. O günleri de zorunlu mesaiden sayılacaksa herkese sayılmasını talep ediyoruz. Zorunlu mesaiyi bizler de 120 saat üzerinden sayılmasını istiyoruz. Yoksa üstüne para vererek izin kullanmış oluyoruz. Bunu anlatmak çok zor, tepkimizi dile getirmek için buradayız. Bu Kovid günlerinde iş barışımızı ve moralimizi bozuyor. Biz de tüm kamu gibi bunun bir hak olduğunu söylüyoruz” dedi.