Bakanlığın yayınladığı yazıda engelli istihdam edilen bütün çalışanlar ibaresi yer alması nedeniyle EKPSS ile Sağlık Bakanlığına atananlara izin verildiği, diğer engelli çalışanlara izin verilmediği yönünde bir çok mağdur mesajı aldık.

Mesajların hayli yoğun olması üzerine Sağlık Bakanlığı kaynaklarımızla yaptığımız görüşme neticesinde, BAKANLIKTA GÖREV YAPAN TÜM ENGELLİ SAĞLIK ÇALIŞANLARININ İDARİ İZİN UYGULAMASINDAN YARARLANACAĞI belirtilmiştir.

Kaldı ki birçok ilde idareciler engelli çalışanlara bu konuda yardımcı olurken, bazı illerde idarecilerin sorun çıkardıkları belirtiliyor. Sayın Yöneticiler; lütfen üst makamlarınızla görüşerek engelli arkadaşlarımıza zorluk çıkarmaktan vazgeçiniz.

BAKANLIK BU HASTALIĞI OLAN ÇALIŞANLARIDA KAPSAMA DAHİL ETMELİ! 

Elde edilen verilerin ve Cumhurbaşkanlığının genelgesi ışığında bu hastalık; tansiyon, şeker, koah, kalp damar, organ nakli ve kanser hastalarını ciddi tehlikede etkiliyor. Sağlık Bakanlığının izin genelgesinde bu hastalıklar yer almamış durumda. Diğer bakanlıklar hasta personeline izin verirken sağlıkta kronik hasta olan personele izin verilmemesi kabul edilemez.