Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde rektör Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’in tutarsız ve bilim dışı uygulamaları şimdi de üniversite bünyesindeki ADÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne yansımaya başladı. Aynı zamanda Tıp Fakültesi bünyesinde öğretim üyeliği görevi de yapan çok sayıda profesör, doçent ve uzman hem tıp fakültesinden hem de üniversite hastanesinden kaçmak için her yolu deniyor.

Son 6 ay içerisinde tıp fakültesi ve hastanede görevli biri profesör, üçü doçent toplam dört doktorun özel ve kamu hastanelerine geçiş yapmasının yanında, hastane için büyük değer taşıyan 5 hocanın da emekli olması büyük yankı uyandırdı. Buna göre, Nöroloji Ana Bilim Dalı’nda görevli Prof. Dr. Ayça Özkul ile eski başhekim Doç. Dr. Mücahit Kapçı İstanbul Başakşehir Hastanesi’ne, Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı’nda görevli Doç. Dr. Aykut Soyder’in de İstanbul Acıbadem Hastanesi’ne geçiş yaptığı öğrenildi. Bunun yanında Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nda görevli Doç. Dr. Tolga Kocatürk ise Aydın Göz Hastanesi’nde rektörlüğün verdiği özel izinle çalışmaya başladı. Bu arada, Tolga Kocatürk’e rektörlük tarafından izin verilirken, aynı maddeden yararlanmak isteyen başka öğretim görevlisi hocalara ise Rektör Osman Aldemir ve Rektör Yardımcısı Ali Akyol tarafından izin verilmediği, yasalara aykırı şekilde red kararı çıkarıldığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, adamını bulanın üniversite yönetim kurulundan izni aldığı, yönetimde adamı olmayan profesör ve doçentlerin başvurusunun ise izin verilmemek amacıyla sümen altı edildiği öğrenildi. Bu arada, bilindiği gibi ADÜ Tıp Fakültesi Dekanı da Rektör Aldemir ile yaşadığı sorunların ardından istifasını vermişti.

-Rektör, rektör yardımcısı ve başhekim hedefte

Hem tıp fakültesinde hem de ADÜ uygulama ve araştırma hastanesinde yaşanan kaçışların ardından isminin açıklanmasını istemeyen bir profesör, ACAR Haber’e açıklama yaptı. Hastanenin çok kötü yönetildiğini belirten öğretim görevlisi profesör,“ Rektör üniversitenin her bölümü gibi tıp fakültesini de bilimsel gerçeklerden uzak şekilde yönetiyor. Bunun yanında hastaneden sorumlu rektör yardımcısı Ali Akyol ve hastane başhekimi Serkan Öncü’nün tutarsız ve yanlı tutumları nedeniyle üniversitede görevli ve aynı zamanda öğretim üyesi olan profesör ve doçentlerin büyük çoğunluğu hastanede çalışmak istemiyor. Bu nedenle herkes bir şekilde başka hastaneye geçiş yapmak istiyor. Rektör, rektör yardımcısı ve başhekim ise adamını bulana izin veriyor, adamı olmayanların başvuruları ise sümen altı ediliyor. Bu yönetim anlayışıyla giderse yakında hastanede doktor kalmayacak “ dedi.