İBB Meclisi'nin eylül ayı oturumlarının son birleşimi Yenikapı'daki Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde, Belediye Meclisi 2. Başkanvekili Ömer Faruk Kalaycı başkanlığında toplandı.

Toplantıda; temmuz ayı toplantısında sağlık çalışanlarının, pandemi döneminde uygulanan toplu taşıma araçlarını ve otoparkları ücretsiz olarak kullanması uygulamasının 31 Aralık 2021 tarihine kadar uzatılması yönünde alınan, ancak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun normalleşme dönemine geçildiği gerekçesiyle veto ettiği karar yeniden gündeme getirildi.

AKP-MHP grubunun çoğunlukta olduğu İBB Meclisi, ısrar kararı oy çokluğuyla kabul etti.

CHP Grubu, karara muhalefet şerhi düştü. Şerhte, İBB'nin pandemi süresince sağlık çalışanlarına 300 milyon TL'ye yakın katkı sağladığı, 30 Haziran 2021 tarihi itibariyle, Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile pandemi kısıtlamalarının kaldırıldığı ve normal mesai düzenine geçildiği hatırlatıldı. Salgın dönemine özel bazı düzenlemelerin olağan dönemde uygulanmaya devam edilmesi halinde kamu zararı doğacağı da belirtildi.

ENİS FOSFOROĞLU'NUN ADI ÖLÜMSÜZLEŞTİ

Öte yandan İBB Meclisi'nde alınan bir başka karar ile Maden Mahallesi'ndeki Topuz Sokağı'nın adı, 2019'da hayatını kaybeden ve yıllarca Büyükada'da yaşayan tiyatrocu Enis Fosforoğlu'nun adıyla değiştirildi. Böylece sanatçının adı ölümsüzleşti.