İdari memur olarak hastanede gece görevlendirilen memurların 657 sayılı kanun gereği mesailerini hastanede verilen görevi icraa ederek geçirmeleri gerekirken, iddialara göre ilgili memurlar hastaneye gelmeden nöbet tutuyormuş gibi ücret aldıkları söylendi. Nöbet tutmadıkları halde, nöbet tutuyormuş gibi puantaj listelerinde isimleri ve çalıştıkları saatler yazılarak ücret aldıkları iddia edilen memurlarla ilgili yargıya da başvurulmuş durumda. 

İddialar sadece nöbetçi memurlarla sınırlı kalmadı. Hizan Devlet Hastanesi Dahiliye Servisinde de nöbet tutan bazı hemşirelerin mesai saatlerine uymadıkları halde tam gün nöbet tutuyormuş gibi nöbet parası aldıkları iddia edildi. Dahiliye servisinin birim sorumlusunun imza atmaktan imtina ettiği puantaj listelerinin müdür tarafından başka bir hemşireye sorumlu gibi imzalatılarak bankaya ödeme listesi de gönderildiği iddia edildi.

Başka bir iddiada ise; 112 nöbetini tutmadıkları halde bazı personellere de nöbet tutuyorlarmış gibi nöbet ücret ödendiği söylendi. Hastanede Müdür olarak görev yapan kişinin, 112’de 24 saat nöbet tuttuğu puantaj listelerine yansırken, bir personelin hem müdürlük görevini hemde 112 nöbetini aynı anda nasıl tuttuğu ise iddia sahipleri tarafından savcılığa ihbar edilmiş durumda.

SİZ BİZE SIKINTI ÇIKARDINIZ!

Yukarıda yer alan iddialardan sonra, yargıya başvuran iddia sahipleri sağlık çalışanları hakkında, hastane müdürünün mobbing uyguladığı, yine iddialara göre “sizin yüzünüzden başımız ağrıdı, sizinle uğraşacağım” anlamında sözler sarfederek, personellerin görev yerlerini sık değiştirerek mobbing uyguladı iddia edildi. Konuya yargıya taşındığı için, iddia sahipleri tarafından iddialarla ilgili gönderdikleri diğer resmi evrakları yayınlamadık. 

Yaşanan olayların adli mercilere şikayet edilmesinin ardından Sağlık Bakım  Hizmetleri Müdürü'nün istifa ettiği, ancak onun yerine yeni saglik bakim hizmetleri müdüru seçilmediği gelen bilgiler arasında. Şuan görevlendirmeyle hastanede bulunan ve 5 yılını doldurmamış hemşire'nin, Hizan Devlet Hastanesinde tecrübeli hemşireler ve yılını doldurmuş hemşireler bulunmasına rağmen idare tasarrufu olarak sağlık bakım hizmetleri müdür vekili olarak görevlendirildiği iddia edildi.

GÖNDERİN YAYINLAYALIM!

Sağlık Personelleri; çalıştıkları sağlık tesislerinde karşılaştıkları hukuksuz uygulamaları saglikpersonelihaber.net haber merkezimize bildirerek gündeme getirebilirsiniz. Her an her durumda karşılaştığınız yada şahit olduğunuz bir durumu cep telefonunuzla görüntüleyebilir, videoya çekebilir ve konuyla ilgili tüm bilgileri yazdıktan sonra WhatsApp'ı - E-Postamızı veya İletişim bölümümüzü kullanarak bize iletebilirsiniz. Dilerseniz haberi sizin isminizle, isminizin açıklanmasını istemiyorsanız 'bir okuyucumuz' şeklinde yayınlayabiliriz. Hiç bir şart ve koşulda isminiz yayınlanmayacaktır.