Ağız diş sağlığı merkezinde diş protez teknikeri olarak görev yapmaktayım.3 aydır filyasyonda şoför olarak gorevlendirildim. Severek işimi yapıyorum hiçbir itirazım yok. Ancak pandemi döneminde neredeyse kapanma noktasına gelen diş hastanelerinde diş protez teknisyenleri, tıbbi sekreterler ağız diş sağlığı teknisyenleri diş hekimleri hepsi pandemide görevlendirilirken sağlık bakanlığı tarafından diş hastanelerinde pdc leri sifirlanan hemşireler masa başında oturmaktadır.

Yıllardir kadro olmadığı için geçici görevle diş hastanesinde çalıştırılan hemşirelere bu süreçte dahi el sürülmemistir.devlet hastanelerinde karantina süresinden,covid pozitif olmasından çalışacak hemşire sıkıntısı çekilirken,kan sulandırıcı iğneleri size öğretelim siz yapın diye bize teklifte bulunulurken diş hastanelerinde ki hemsireler neden çay kahve partileri yapmaktadır.bu durum çok kanıma dokunmakta devlet hastanesindeki hemşire arkadaşlarında kul hakkına girmektedir.Pdc peri sıfırdır bu kesin bilgi turkiyede çoğu adsm de görev yerlerine gonderilmisken bazı iller hala gondermemektedir.

Türk sağlık sen bu olayla ilgili engelli personeller dahi filyasyona çekilirken masa başı hemşireler neden hala oturmakta diye basın açıklaması yapmıştı.dis hekimi diş protez teknisyeni ağız diş sağlığı teknisyeni tıbbi sekreter herkes pandemide görevli ama hemşire hanımlar oturuyorlar. Yorum sizlerin...

Editör: Haber Merkezi