Edindiğimiz bilgilere göre, iddialara göre; Kırklareli Devlet Hastanesi acil servis birimine trafik kazası sonucu 28 Eylül 2019 günü saat 15:30 civarında gelen çifte, ilk müdahale yapıldığı esnada bayan hastanın bağırarak konuşmaya başlaması ve etrafa emirler yağdırmasıyla başlıyor.  Görevli Hemşire A.P. tarafından bayan hastaya, bu şekilde konuşmaması gerektiği konusunda telkinde bulunulması üzerine, iddialara göre el kol haraketleri ile sen benim kim olduğumu biliyormusun hadsiz o.....pu diye bağırmaya başlayan kadın hasta, “Ben hastayım ben kaza geçirdim, ben başsavcı özel katibiyim. Seni buradan sürdürürüm K.....k ,o.....pu diye daha ağza alınmayacak hakaretler de bulunduğu iddia edildi. 

HABERLE İLGİLİ KARŞI TARAFTAN HABER MERKEZİMİZE CEVAP GELDİ. OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

HEMŞİRENİN BOĞAZINA YAPIŞTI!

Kadın hastanın hakaretlerde bulunduğu esnada sedyede yatan erkek hasta, (kadın hastanın eşi) iddialara göre sedyeden kalkarak, Kırklareli Devlet Hastanesinin Acil Servis sarı alan içerisinde hemşire A.P.’yi kovalamaya başlıyor. Güvenlik görevlileri hemşireyi darp etmek için kovalayan erkek hastayı sakinleştirmeye çalıştıkları esnada, eşi kadın hasta, yine iddiaya göre hemşire A.P.’nin boğazına yapışarak aynı hakaretlerine devam ederken, “seni buraya hemşire olarak koyan devletinde a......'na k......yım, seninde diye” küfürlerine ve hakaretlerine devam ettiği söylendi. 

Acil Serviste görevli sağlık çalışanları tarafından beyaz kod verilen olayda, iki hastadan da şikayetçi olan Hemşire A.P., olay esnasında yanında bulunan ve şahit olarak ifade veren acil servis hekimi de dahil olmak üzere 9 kişinin şahit olarak ifade verdiği öğrenildi. 

Sosyal Medya hesabından başından geçen olayı anlatan Hemşire A.P., “Adalet Bakanlığında çalışan biri tarafından bunlara maruz kaldım. Üstelik kendisi de devlet memuru olan bir kişi devlete ve amirlere küfürler etti. Bu cezasız kalmamalı diye düşünüyorum. Saygılarımla” diyerek tepkisini dile getirdi.

ADALET BAKANI SAYIN GÜL, PERSONELLERİNİZ ADALETİ BU ŞEKİLDE Mİ SAĞLIYORLAR?

saglikpersonelihaber.net olarak Adalet Bakanı Sayın Abdulhamit Gül’e sesleniyor ve soruyoruz: Sayın Gül, Bakanlığınızda görevli personelleriniz ülkede adaleti bu şekilde mi sağlıyorlar? Adalet Bakanlığı personeli olmaları hangi konularda imtiyaz sağlıyor bu arkadaşlara ve görevli bir memura hakaret etme, küfür etme hatta darp etmek için kovalama hakkını hangi güçten alıyorlar? ve son olarak yaşananlar tutanakla sabit olduğuna göre ilgililer hakkında ne gibi bir işlem yapacak sınız?

SAĞLIK BAKANI DR. FAHRETTİN KOCA’YA DA SESLENİYORUZ!

Sayın Koca, ölümle sonuçlanan sağlıkta şiddet olaylarında dahi sessiz kaldığınız biliniyor. Ülkede adaleti sağlamakla yükümlü Bakanlığın personelinin kamera kayıtlarında sabit olunan olayda, Bakanlık çalışanınıza hakaret vb. söylemlerde bulunduğu iddia ediliyor. Neredeyse her konuda twit attığınız biliniyor, yaşandığı iddia edilen bu konuyla ilgili de twit atmayı düşünüyor musunuz? Yada Adalet Bakanıyla bir görüşmeniz olacak mı? Daha da önemlisi sağlık çalışanınızın yanında olduğunuzu gösterecek misiniz?