Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "09.09.2021 tarihinde Gaziantep Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık çalışanı hemşire ile kadın hasta arasında meydana gelen kavga olayı ile ilgili gözaltına alınan şüpheli N.Y., bakıma muhtaç yatalak bir çocuğunun olması gözetilerek adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştır."

Gaziantep’te Hemşire Nurcan Kütük, çalıştığı sağlık kuruluşunda el işaretiyle yönlendirdiği Necla Y.’nın şiddetine maruz kaldı. Darp edilip saçları yolunan ve sağlık çalışanlarına şiddetin simgesi haline gelen hemşire Kütük, Yeşim Salkım ile Şeffaf Masa Programına katılarak olayın detaylarını anlattı. Hemşire Kütük, “Benim yerimde başka bir sağlık görevlisi olsa bunu o yaşayacaktı. Kişisel bir şey değil. Necla Y. Adlı şahıs telefonla konuşurken bir polikliniğin yerini sordu. Ben de telefonla konuştuğumdan hemen karşıda olan polikliniği parmağımla işaret ederek yardımcı olmaya çalıştım” dedi.

BÖYLESİNİ İLK KEZ YAŞADIM

Necla Y.’nin daha sonra dışarıya çıktığını anlatan hemşire Kütük, kişinin halen küfür ve hakaret etmeye devam ettiğini söyledi. Bunun üzerine kadının yanına gidip “Bana küfür etmeye hakkınız yok” şeklinde uyardığının altını çizen Kütük, “Daha önce sözlü saldırıya uğradım ancak böyle bir şeyle ilk kez karşılaştım. Necla Y. benim kaybedeceğim bir şey yok deyip göğsümden itti, duvara yapışır gibi oldum. Elimle kendimi savundum, gücüm yetmedi, saçlarımı tuttu ve bir daha bırakmadı” dedi.

BIRAK DEDİKÇE SAÇIMI YOLDU, 10 KİŞİ ZOR AYIRDI

Hemşire Kütük, Necla Y.’den şikayetçi olduğunu ve uzlaşmak istemediğini söyledi. Psikolojisinin bozulduğunu kaydeden Kütük, “Saçımı tuttu ve 10 kişi ayıramadı, saçımı bırak dedikçe yoldu, saçımı tutup, yolup yolup attı, kimsenin kurtarmaya gücü yetmedi” ifadelerini kullandı. Necla Y.’nin karakolun önünde de hakaret ve küfürlerine devam ettiğini belirten hemşire Kütük, “Polisler bile baş edemedi, susturamadı. Kadınla konuşulabilse konuşurdum. Kendisini tanımıyorum, söylediklerinin farkındaydı ve aklı melikelerinin yerinde olduğu belliydi” dedi. Necla Y.’nin arabulucu olarak eşini araya soktuğunu belirten Kütük, “Ceza alınmayabiliyormuş algısı olsun istemiyorum. Kendim ve diğer insanlar adına şikayetimden vazgeçmeyeceğim” dedi.
Programda yolunan saçlarını gösteren hemşire Kütük, bir kısmının da temizlik personeli tarafından yerden süpürüldüğünü ifade etti.

BAKIMA MUHTAÇ ÇOCUĞU NEDENİYLE SERBEST BIRAKILDI
Gaziantep’te hemşire Nurcan Kütük’ü darbedip, saçlarını yolan Necla Y., polis ekiplerince gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Necla Y., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "09.09.2021 tarihinde Gaziantep Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık çalışanı hemşire ile kadın hasta arasında meydana gelen kavga olayı ile ilgili gözaltına alınan şüpheli N.Y., bakıma muhtaç yatalak bir çocuğunun olması gözetilerek adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştır."