Gerçek şu ki: DSİ'nin misafirhanesinde belli sayıda sağlık personeli konuk ediliyor. Ancak içlerinde pozitif çıkanlar olduğunda ya pozitifler için ayrılmış olan Bilkent Bölgesindeki kadın yurduna transfer sağlanyor yada doktor yönlendirmesi varsa hastaneye yatış için Bakanlığın organizasyonunda yatış işlemi için hastaneye yatış işlemleri sağlanıyor.

DSİ'ye ait misafirhanede kalan test sonucu pozitif olmayan diğer sağlık personellerine herhangi bir bulaş riski olmaması için yapılan işlemin sosyal medya paylaşımlarına konu olan SAĞLIK PERSONELİ KOVULDU şeklindeki yansıması, işini özveriyle yapan diğer sağlık personeli arkadaşlarımıza haksızlık olarak görüyoruz. 

Yatacağı hastane ve bundan sonra kalacağı misafirhanenin ilgililere gösterilmesine rağmen, HAYIR; DSİ'nin MİSAFİRHANESİNDE KALACAĞIZ demek, o misafirhanede konuk edilen diğer sağlık personeli arkadaşlarımıza yapılacak BÜYÜK HAKSIZLIK olarak değerlendiriyoruz. Saha'da ciddi sağlık personeli açığı varken kişisel istekler sonucunda ortaya çıkabilecek test sonucu pozitif sağlık personelinin ne Ülkemize nede vatandaşımıza bir fayda sağlayamacağını düşünüyoruz.