Olay İzmir’e bağlı bir hastanede meydana gelirken alkollü olduğu ileri sürülen şahıs hastane acil servisine getirildi. İddialara göre herhangi bir ÜST ARAMASI VS. yapılmadan, güvenlik görevlisi ya da polisin başında durmaması nedeniyle her zaman diğer hastanelerde de hergün olduğu gibi alkollü şahıs küfürler ederek acil serviste olay çıkardı.

Makasla Bacağını 10 Kesti

Acil servislerin alkollü şahısların ayılma yeri olmadığının bir türlü kabul edilmemesi nedeniyle üstü aranmadan acil servise bırakılan şahıs yanında getirdiği makasla bir sağlık personelini bacağından yaraladı.

Alkollü şahsın denize atlaması sonrası polis tarafından kurtarılarak hastaneye getirildiği öğrenilirken, sağlık kontrolü yapılan şahıs bu defa da iddialara göre yanında bulunan bir diğer iddiaya göre ise acil servisteki makası alarak sağlık çalışanlarına saldırdı. Olay sırasında sağlık personeli Kaan Kanat dizinden yaralanırken Kanat'ın dizine 10 dikiş atıldığı öğrenildi. Saldırganın emniyet güçlerince göz altına alındıktan sonra serbest bırakıldığı öne sürüldü.

Acil Servisler Alkollü Vatandaşın Ayılma Yeri Değil

Kendisine ve çalışanlara zarar veremeyeceği şekilde gerekli güvenlik önlemlerinin alınarak acil servislere getirilmesi gereken alkollü olan şahıslarla ilgili bu son olayla birlikte Sağlık Bakanlığının buna benzer adli olayların oluşmaması için özel müdahale odalarının gerekliliğini gündemine alması bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi