"ÇİÇEKLERE OLAN HAYRANLIĞIM SONUCUNDA ÇİÇEKÇİ OLMAK İSTEDİM"

Erken yaşta meslek hayatına atılan Çiçek hemşire Merve Bilgin, eşi Yiğit Bilgin ile evlendiği yıl bitkilere, doğaya olan ilgisini keşfederek bi seçim yapmak zorunda kaldı ve hemşirelik kariyerine son verdi.

Bilgin, uzun süre bitkilerle ilgili aldığı eğitimler, yaptığı araştırmalar ve okuduğu kitaplarla Ankara'da ilk mağazasını açtı. 

"YAPTIĞIM MESLEK BENİ İFADE EDEMEZ OLDU"

Çiçek Hemşire Merve Bilgin, ilaçlardan tohumlara dönüşen kariyer serüvenini şu sözlerle ifade etti:

2019 yılında hayatımın en anlamlı 'evet'ini söyleyerek eşim Yiğit ile evlendim. Yine aynı yıl hayatımdaki bir başka büyük karara imza atarak hemşirelik hayatımı geride bıraktım. 

"YAPTIĞIM MESLEK BENİ İFADE EDEMEZ OLDU"

Erken yaşta meslek hayatına atılmanın yorgunluğu, mesleğin değer görmemesi gibi sebepler beklentilerimi karşılamaya yetmedi. Yaptığım meslek beni ifade edemez oldu.

İnsanlara yetiyor olsam da kendime yetemez oldum. Bir süre evde kalarak 2019 yılının son büyük kararını alarak yeşile, bitkiye, çiçeğe olan hayranlığım sonucunda çiçekçi olmak istedim. 

Bilgin sözlerine şöyle devam etti: 6 aya yakın süren araştırmalarım, aldığım eğitimler, kitaplar tabii ki bitkilerim ve çiçeklerim ile birlikte Ankara'da ilk mağazamı açtım. Yaklaşık bir yıldır dünya üzerindeki milyonlarca çeşit bitkiden bu gün hangilerini ruhuma, aklıma kazısam diye geçiriyorum. 

"HEDEFİMİZ TÜM TÜRKİYE'Yİ YEŞİLE BOĞMAK"

Çiçeklere olan tutkusuyla hayallerini gerçekleştiren Bilgin, "Ankara'da olan mağazamızda eşim Yiğit ile birlikte hem gelen müşterilerimizi ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz hem de Instagram ve mevcut online alışveriş yapılabilen internet sitemizdeki siparişleri en ince ayrıntısına kadar hazırlayıp teslimatlarını gerçekleştiriyoruz.

Hedefimiz tüm Türkiye'yi yeşile boğmak, bitkileri sevdirmek ve doğaya dönüşü hızlatmak.  Bu güne kadar bize desteklerini esirgemeyen ailelerimize, dostlarımıza, kıtmetli müşterilerimize çok teşekkür ederiz " dedi.

MERVE BİLGİN KİMDİR?

Merve Bilgin, 5 Kasım 1991 yılında Kırıkkale'de memur bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. İlköğrenimini Ankara, orta öğrenim ve lisenin ilk yıllarını polis memuru babasının tayini dolayısıyla Şanlıurfa'da tamamladı. Lise eğitimine Ankara'da devam eden Bilgin, Sağlık Meslek Lisesinden Acil tıp teknisyeni olarak mezun oldu. 2009 yılında liseden mezun olduktan bir hafta sonra iş hayatına atıldı. Aynı yıl ilk görev yeri olan Ankara Çağ Hastanesi'nde yoğun bakım hemşiresi olarak başladı. Merve Bilgin, çalışma hayatına Atatürk Hastanesi endokrin hemşireliği, Bayındır Hastanesi radyoloji hemşireliği ardından Güven Hastanesi'nde acil hemşiresi olarak devam etti.