32 yıllık meslek hayatı olduğunu ve 25 yıldır düzenli köşe yazısı yazdığını aktaran Ali Rıza Tığ, “özel sağlık sigortası” başlıklı fıkrası nedeniyle kendisi ile kişisel sorunu olan Sağlık Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ve bazı husumetli gazetecilerin bir kampanya başlattıklarını iddia etti.

3 Nisan 2005 Pazar günü Sabah Gazetesi Yazarı Hıncal Uluç’un köşe yazısında yayınlanan fıkrayı yayınladıklarını aktarak Tığ, fıkranın hala sabah gazetesinin internet adresinde durduğunu söyledi.

Hıncal Uluç’un fıkranın yayınlanmasının ardından gösterilen tepkilere verdiği cevabı köşesinde paylaşan Ali Rıza Tığ, “hemşireler bahane, hemşehricilik şahane” ifadesini kullandı.


Pusula Gazetesi’nden Hemşirelere Ahlak Dışı İfadeler - TIKLAYINIZ.


2020 yılında Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’ın sağlık çalışanları ile ilgili “kendilerini koruyamadılar” açıklamasını sadece Pusula’nın haber yaptığını aktaran Tığ, Valinin haberinin ardından sağlık çalışanlarından özür dilemek zorunda kaldığını ve görevden alınarak Merkeze çekildiğini hatırlattı.

Tığ, "Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen Zonguldak Şubesi Başkanı Mehmet Ali Kara, "temizlik görevlisi" olarak girdiği hastanede "uzman psikolog" olmuş!
Bize bir takım teşhisler koymuş! Yaptığı açıklamayı kaleme alacak kalibresi, telefonuna bakacak cesareti olmadığı için ona bir teşhis koymayacağız! Biz, o açıklamanın müsebbibi Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş’a bir teşhis koyacağız!" ifadelerini de kullandı. 

Zonguldaklı Köşe Yazarı Tığ’ın yine Zonguldak’lı olduğu bilinen Semih Durmuş ile aralarında husumet olduğu yönündeki iddiaların ardından Pusula Gazetesinin 2019 yılında Semih Durmuş’ın maaşıyla ilgili yaptığı haber akıllara geldi. Gazete 2019 yılında, “Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara'nın maaşının 14 bin lira olduğu ortaya çıktı.

Sağlık Sen Genel Başkanı Semih Durmuş'un maaşı ise milletvekillerini solladı ve 26 bin lirayı aştı.” İfadelerini kullanmıştı.