Son dolandırıcılık vakası Avustralya’dan geldi. Sydney’de yaşayan ve 44 yıldır hemşirelik yapan Rhonda, ünlü kişilerin ismini kullanan dolandırıcıların kurbanı oldu. İnternette gördüğü bir reklama tıklayan ve dolandırıcılara kişisel bilgilerini veren Rhonda ilk aşamda 350$’lık bir yatırım yaparak dolandırıcıların bunu yükseltmesini bekledi.

Dolandırıcılar Rhonda’nın daha fazla para yatırmasını sağlamak için hesabındaki paranın sürekli arttığını gösteriyorlardı. Bu duruma sevinen Rhonda gerçekten doğru bir yatırım yaptığını düşünerek emeklilik günleri için ayırdığı tüm birikimini dolandırıcılara teslim etti.  Kısa süre sonra hesabını kontrol eden Rhonda tüm parasının çekildiğini gördü.

Emeklilik planları sona eren hemşire, kayıpları için üzgün olsa da hala sağlıklı olduğu için kendisini şanslı hissediyor.

Avustralyalı yetkililer Rhonda’yı dolandıran şebekenin yüzlerce kişiyi bu şekilde dolandırdığını ve şüphelilere ilişkin arama çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Yatırımcıların, yüksek kâr vaadi sunan kişilere itibar etmemesi ve fonlarını sadece kendilerinin yönetmesi tavsiye ediliyor.

Editör: Haber Merkezi