Sağlık personeli sosyal medya aracılığıyla buldukları referansla torpil yaptırarak kadrosunun olduğu sınıf haricindeki birimlerde mesai tamamlanmasına tepki göstermeye devam ediyor.

Başta hemşire kadrosu olmak üzere sağlık hizmetleri sınıfında olupta memur masasında oturanlara tepkilerini dile getiren personeller “kadroları işgal etmeyin” çağrısında bulunuyor.

SAYILARI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Özellikle hastanelerin Basın, Özel Kalem, Mutemetlik, Eczane, Satın Alma ve Arşiv gibi memur ya da tıbbi sekreterlerin yapması gereken görevleri yapan sağlık personeli sayısı tüm tepkilere rağmen artarak devam ediyor.

"GENİŞ DÜŞÜNÜN"

Öte yandan yine sosyal medya’da hemşire gibi SHS kadrolarında olupta basa başında oturanları savunanlarda var. Hemşirenin masa başında oturmasını “Bunun dışında pasif görevlere getirilen her hemşire torpil ile geldi diye düşünmeyin. hasta olan, beden ve ruh sağlığı açısından bunalımda olanları düşünmeniz gerekiyor. Hasta emanet edilemeyecek kadar hasta olan insanlar var, her açıdan düşünün. Evet torpil ile bu yerlere geçen insanlar var ama birde sağlık yönünden var. Malülen ve normal emekli de olmayanlar var. Biraz daha geniş düşünmek gerekiyor” sözleriyle savundular.

HEMŞİRE MASA BAŞINDA OLMAMALI

Ancak yine sağlık personelleri bu gibi durumların kadro işgaline mazeret olamayacağını belirterek, “sorunu olan rapor alır nöbetsiz hemşirelik yapabilir yada pasif bir klinikte çalışabilir kesinlikle hemşire masa başı olmamalı.” sözleriyle karşı çıktılar.