Başkan Joe Biden, Pennsylvania eyaletinin Scranton kentinde uçaktan inerek hemşire Jen Partyka ile bir araya geldi. Partyka elindeki notu Başkan Biden’a verdi. Hemşire Jen Partyka, “Hemşirelerin iyi durumda olmadığını anlamasının önemli olduğunu düşündüm” diye konuştu.

Jen Partyka, “Tamamen tükenmiş durumdayız. Biliyorsunuz uzun süredir bu savaşı sürdürüyoruz. Bu kadar uzun süre devam etmesini beklemiyorduk. Geçen yıl hemşireler yüzde 50 oranında azaldı” ifadelerini kullandı. Yoğun bakım ünitesinde iki hastaya bir hemşire düşmesi tavsiye ediliyor. Partyka hemşire sıkıntısının üç hastaya bir hemşire düşmesine neden olduğunu söyleyerek, “Şu anda yoğun bakım ünitesine girmenizin tek yolu gerçekten çok çok hasta olmanız. Çünkü yatak bulunamıyor. O yüzden hastaların üç katına çıkması çok tehlikeli bir durum” dedi.

PANİK ATAK GEÇİREN HEMŞİRE KONUŞMA VE ÇALIŞMA YETİSİNİ KAYBETTİ

Kendisini Gi olarak tanıtan bir diğer hemşire mesai sırasında panik atak geçirdi. Bu durum konuşma ve çalışma yetisini geçici olarak kaybetmesine neden oldu. Hemşire Gi, “Birdenbire basit bir formu dolduramaz hale geldim. Beynim bağlantıları eskisi gibi kuramıyordu” dedi.

CİNAYET ORANLARI ARTTI

 Travma sonrası stres bozukluğu merkezinde bir hafta geçirmesinin ardından şimdi Gi, iyileşme sürecinin parçası olarak sağlık çalışanlarına bone dikiyor. Corona yetmezmiş gibi burada Philadelphia’da ve diğer birçok kentte hemşireler hastaların karşı karşıya olduğu bir diğer tehditle de uğraşıyor. Cinayet oranları fırlamış durumda.

"HER GÜN SAVAŞ SEVİYESİNDE ÖLÜMLE KARŞILAŞIYORUZ"

“Her gün savaş seviyesinde ölümle karşılaşıyoruz” diyen Alex Kaspin Philadelphia’da bir hastanede hemşire olarak çalışıyor. Bir panik bozukluğu geçirmesinin ardından acil servisten pediatri servisine transfer edilen Kaspin, “Hayatımda öyle bir an oldu ki ailemin yanında olamadığımı hissettim. Her şeyimi hastalara veriyordum ve geriye bana çok bir şey kalmıyordu.” şeklinde konuştu.

"ACİL HEMŞİRESİ OLMAK HAYATTAKİ GERÇEK TUTKUMDU"

Kaspin, “Öyle ya da böyle bu işe devam edemeyecektim. Acil hemşiresi olmayı gerçekten çok sevdim. Bence bu benim hayattaki gerçek tutkumdu” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi