Balatta bazı vatandaşların mülklerini gasp ettiği iddiasıyla operasyon yapılan çetenin lideri Mesut Baraj tanıdık çıktı.

Çete lideri suçlamasıyla gözaltına alınan Baraj’ın, Ortaköydeki Ruby adlı mekanın önünde güvenlikler tarafından dövülen kişi olduğu belirlendi.

Mesut Baraj o soruşturmada güvenlikten şikayetçi olmamış ve bir süredir kayıplara karışmıştı.

Güvenlik kamerası görüntülerinde Mesut Baraj’ın yanındaki kadının hemşire-paramedik İnci Cennet Eroğlu olduğu öğrenildi.

Eroğlu bir süre kendine ait güzellik ve estetik merkezi işletirken bu süreçte tanıştığı Mesut Baraj ile de arkadaş oldu. Şu an Çete operasyonunda gözaltına alındı.

8 Eylül gecesi Ruby isimli mekanın güvenlik görevlileri ile yaşanan kavga görüntüleri basına yansımıştı.

Çete lideri suçlaması ile gözaltına alınan Mesut Baraj, arkadaşlarının doğum günü kutlaması için gittiği mekanın korumaları ile tartışarak kavga çıkmış, bayılana kadar dövülmüştü.

Olayın ardından birkaç gün geçtikten sonra Mesut Baraj’ın adamları olduğu belirtilen bir grup mekanın önünde korumalara silahla saldırmıştı.

Olayla ilgili başlatılan soruşturmada 2 taraftan toplam 9 kişi gözaltına alınırken 5 kişi tutuklanmıştı.

Olayda ağır şekilde darp edilen Mesut Baraj, korumalardan şikayetçi olmazken ortadan kayboldu.

Önceki gün emniyet güçleri tarafından yapılan operasyonda birçok adamı ile birlikte gözaltına alınan Mesut Baraj, Balat’ta özellikle gayrimüslimlerin ev ve arsalarına tehdit ve baskı ile el koymakla suçlanıyor.

Hürriyet, bu konuda da bazı detaylara ulaştı. Bu detaylara göre iki grup arasında 8 Ekim’de başlayan husumet gergin bir şekilde devam ediyordu. İki taraf da uzlaşmaya yanaşmadığı için de yeni bir silahlı saldırı için de hazırlık yapılıyordu. Balat’taki suç faaliyetlerinden dolayı “şüpheli” konumunda olan Baraj, Ortaköy’deki dayaktan dolayı da “mağdur” konumdaydı. Ağır bir şekilde darp edilmesine rağmen Baraj’ın neden şikâyetçi olmadığı da merak konusuydu.

Yönetmen Enes Kaya 30 Temmuz 2021’de Balat’ta silahlı saldırıya uğramış ve yaralanmıştı. Mesut Baraj bu saldırının da azmettiricisi olarak soruşturulmuş ancak delil yetersizliğinden ‘takipsizlik’ kararı verilmişti. Kaya’yı vuran Recep Çetin’e ‘silahlı yaralama’ suçundan dava açılmıştı. Baraj’ın Enes Kaya’nın vurulması olayında “Tanımıyorum” dediği Recep Çetin Ortaköy’deki mekânın korumalarına yapılan saldırıdan sonra tutuklanmıştı. İfadesinde “Balat’ı terk edip gideceksin” diye tehdit edildiğini söyleyen Enes Kaya’nın vurulmasına ilişkin davanın duruşması bugün İstanbul Adliyesi’nde görülecek. Hürriyet’in ulaştığı Enes Kaya bu duruşmadan sonra olayla ilgili açıklama yapacaklarını söyledi.