Sağlık camiasında çalışana, fikir üretene, kıvrak zekaya sahip olana, insanlarla iletişimi iyi olanlara, yalan söylemeyenlere, idareye laf taşımayanlara heleki torpili olmayanlara hiç değer verilmiyor. Aksine sürekli çelme takarak nasıl düşürürüz, nasıl yıldırırız, politikası uygulanıyor.

Emeğe saygı mı? Bizim camiamıza bu asla yok. Büyük ihtimal doktor beyin yerine torpilli birisi görevlendirilmiştir. Liyakat şart.

İdarecilerin de kul hakkından korkmalılar, vicdanları rahat olmalı. Bu benim kendi düşüncem.

Çalıştığım kliniğin birinde öğretmenlik için formasyon almış bir arkadaş kpss ye girmek için klinikte mesaiye geldiği günler sabah gelir gelmez formasını giyip ilk işi bize çobuk odadan çıkın ders çalışacağım demek oluyordu. 1 yıl boyunca bu arkadaş klinikte hasta takip etmedi veya iş paylaşımında o gün vizite hangi doktorun hastaları taburcu olacaksa o doktorla çalıştı. Bizim haftada 72 saat fazla mesaimiz olurken günaşırı nöbet tutarken bu kişinin asla fazla mesaisi olmadı.

Sorumlu hemşireye ve klinik sorumlu hekimine bu konu defalarca iletildi. Nöbet döndüren biz 4 maraba arkadaş ile sorumlumuz toplantı yaptı. Siz çok konuşuyorsunuz isterseniz sizi kalp damar cerrahi kliniğinde, yoğun bakıma, çocuk servisine göndereyim. Burda çalışacakssanız dedi kodu yapmayın dedi. Bu dedi kodu yapmak değil hak aramak

O günde söyledim bugünde söylüyorum hakkım helal değil. İdareci olan biraz vicdan sahibi olmalı, liyakatla gelmeli, çalışanları yalan yanlış şeyler söyleyip birbirine düşürme meli. Her şeyden önce kendisiyle barışık, içinde insan sevgisi olan, merhameti olan kişiler olmalı.

Anne babasından bile utandığı için hastanede çalıştığı kliniğe gelmesini yasaklayan, sonradan görme, Ağrı'da tıp fakültesi kazandığını uzak olduğu için babasının göndermediği için hemşire olmak zorunda kaldığını söyleyen, ve bunun gibi insanların klinik sorumluluğu yaptığı insanlardan hepimizi korusun. Bizler Utandığım için Ağrı' da tıp fakültesi olmadığını söyleyemedik sineye çektik. Birgün bunu söyleyen bir kişi ile karşılaşmasını dilerim.

Hakkıyla sorumluluk yapan meslektaşlarımı tenzih ederim.