Nişan töreni Birsen Yanılmaz'ın babaevinde gerçekleşti. Nişan töreninde kız isteme töreni yapılırken tuzlu kahve içildi ve pasta kesildi. Törene, Yanılmaz ve Kaya çiftinin aileleri başta olmak üzere eş dost ve akrabaları katıldı.

Birsen Yanılmaz,"29 yıl önce Hüseyin ile evlenme kararı almıştık fakat ailevi nedenlerden ve şartlardan dolayı evlenemedik.Fakat nişanlım Hüseyin Kaya ile sürekli irtibat halindeydik, 29 yıl sonra tekrardan buluştuk önce nişan ve bu sene içerisinde de düğünümüz olacak.Yaz sonuna kadar düğünümüzü yapmayı planlıyoruz. Düğünümüz her ikimizinde köyü olan Güzeltepe'de eski gelenek ve göreneklere göre olacak. Çok mutluyuz Rabbim herkesin gönlüne göre istediği her şeyi nasip etsin"dedi.

Hüseyin Kaya,"Nişanlım Birsen Yanılmaz ile 29 yıl önce evlenme kararı almıştık fakat benim yurt dışında olmam işimizin yoğunluğu başta olmak üzere farklı sebeplerden dolayı evlenmek nasip olmadı.Nişanlımın babaevinde kız isteme merasimi gerçekleşti çok yakında da düğünümüz olacak. Bizleri bu mutlu günümüzde yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum"dedi.