Ömür Hemşireyi Öldüren Şüpheli Tutuklandı

Şüpheli Rahmi Uygun ifadesinde, Ömür Erez ile 2 yıl önce sosyal medya üzerinden tanıştıklarını söyleyerek, “2021 yılı Şubat ayında cezaevine girmeden önce biriktirmiş olduğum 187 bin lirayı Ömür’e verdim. Kendisiyle evleneceğimizi düşündüğümden ev alması için bu parayı kendisine verdim. Daha sonra cezaevinden tahliye oldum. Ben tahliye olduktan sonra Ömür bana soğuk davranmaya başladı. Zamanla aramız bozuldu” dedi.

Olay günü Ömür Erez’den verdiği parayı geri istediğini anlatan şüpheli, “Veremeyeceğini daha sonra ödeyeceğini söyledi. Kendisiyle aile sağlığı merkezinde konuşurken arka tarafımda bulunan şahıs elini beline götürünce bir anda panikledim. Ömür’ün yanına gittim, yere düşünce silahla kafasına 2-3 el ateş ettim. Buraya gittiğimde kendisini öldürme niyetim yoktu. Olaylar bir anda gelişti. Panikleyerek kendisine ateşe ettim” diye konuştu.

Olay yerine beraber gittiği Musa T. ile önceki gün tanıştığını ve olaydan haberdar olmadığını öne sürdü. İfade işlemleri tamamlanan Şüpheli Rahmi Uygun, Anadolu 1. Sulh ceza hakimliğince, “tasarlayarak öldürme” suçundan tutuklandı. Uygun’u olay yerine götüren şüpheli Musa T. ise “tasarlayarak öldürmeye yardım etme” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kartal'da önceki gün yaşanan olay, tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Sağlık ocağında görev yapan hemşire Ömür Erez kendisini uzun süredir rahatsız eden Rahmi Uygun'un silahından çıkan kurşunların hedefi oldu. Hayatını kaybeden Erez'in cenazesi Kartal Hacı Ahmet Camii'nde kılınan cenaze namazın ardından defnedilmek üzere Kocaeli Dilovası'na gönderildi.

ANNESİ VE KIZI, TABUTU BAŞINDAN AYRILMADI

Genç hemşirenin cenazesine annesi Gülsüm Erez, 10 yaşındaki kızı Buğlem Erez ve kardeşi Menderes Erez ve Kartal Kaymakamı Abdullah Demir başta olmak üzere çok sayıda STK temsilcisi ve vatandaşlar katıldı. Gözyaşları içinde kılınan cenaze namazı sonrası Erez'in tabutu omuzlarda taşınarak cenaze aracına götürüldü. Hemşire Ömür Erez'in cansız bedeni defnedilmek üzere babasının da mezarının bulunduğu Kocaeli Dilovası'na götürüldü.

KIZININ HALİ KAHRETTİ

Erez'in 10 yaşındaki kızı Buğlem Erez'in annesine son vedası ise görenleri kahretti. Küçük kız, annesinin tabutunun başından bir an olsun bile ayrılmadı.

Kartal'da hemşireyi silahla öldüren zanlı adliyede


İstanbul'un Kartal ilçesinde çalıştığı sağlık merkezinde hemşire Ömür Erez'i silahla öldüren zanlı ile ona yardım ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan şüpheli, savcılık sorgularının ardından tutuklanmaları istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Rahmi U, polise verdiği ilk ifadesinde, bir çocuk annesi Ömür Erez'le 2019'da internet üzerinden tanıştığını, kesinleşen cezasını çekmek için cezaevine gitmeden, daha önce evlenme teklifinde bulunduğu Erez'e 187 bin lira verdiğini iddia etti.

İfadesinde, Erez'le barışmak ve verdiği parayı almak için Konya'dan İstanbul'a geldiğini belirten Rahmi U, Erez'in parayı vermek istemediğini ve tartışmanın ardından silahla ateş ederek hemşireyi öldürdüğünü anlattı.

Rahmi U. ile Bağcılar'da gözaltına alınan Musa T, ifadesinde, Rahmi U. ile bir arkadaşları aracılığıyla o gün tanıştığını ve olayla hiçbir bağlantısının olmadığını ileri sürdü.

Öte yandan, Ömür Erez'i tanıyanların ilk ifadelerinde, Rahmi U'nun Erez'i uzun süredir tehdit ettiğini belirttikleri öğrenildi.

KARTAL'DA ÖMÜR HEMŞİRE İÇİN KARANFİLLİ PROTESTO

KARTAL'da sağlık çalışanları, Rahmi Uygun tarafından başından vurularak öldürülen Ömür Erez'in çalıştığı sağlık merkezi önünde açıklama yaptı. Sağlık çalışanları Erez'in anısına sağlık merkezinin kapısına karanfil bıraktı.

Kartal'da dün öğle saatlerinde meydana gelen olayda, 10 Numaralı Aile Sağlığı Merkezi'ne gelen Rahmi Uygun, görevi başındaki Ömür Erez'i silahla başından vurarak öldürmüştü. Ömür Erez'in mesai arkadaşları ve çok sayıda sağlık çalışanı öldürülen Erez'in çalıştığı sağlık merkezi önüne gelerek basın açıklaması yaptı. Ömür Erez için saygı duruşunda bulunan sağlık çalışanları, Erez'in anısına sağlık merkezinin kapısına karanfil bıraktı.

"ÖMÜR'ÜMÜZÜ TERÖRE KURBAN VERDİK"

Basın açıklaması yapan, Hemşire ve Ebe Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vildan Aydın, "Biz kimin acısını bilmiyoruz. Artık bıçak kemiği geçti. Bardak taştı. Bu yük taşınmaz katlanılmaz bir hale geldi. Nereye baksak vandallık, tehdit ve şiddet. Artık günlük mesaimizin rutini haline geldi bunlar. Her gün birini anıyoruz. Her gün birine ağlıyoruz. Biri için korkuyoruz. Hem kadın hem sağlık çalışanı olarak kendimiz için iki kere korkuyoruz. Ömür hemşire birlikte burada hepimiz birlikte öldük. Biz ömrümüzü sağlığa adamışken Ömür'ümüzü teröre kurban verdik" dedi.

"SAVUNMASIZ OLDUĞUMUZ İÇİN BU DURUMA DÜŞMEMELİYİZ"

Başından vurularak öldürülen Ömür Erez'in mesai arkadaşı hemşire Nurdan Işıl Hayta, " Bende bu ülkenin vatandaşıyım. Devletine ve milletine bağlı bir insanım. Lütfen beni de korusun devletim. Bende akşam işimi bitirdikten sonra evime ve çocuklarıma dönmek istiyorum. Ben sağlık sektörüne şevkle hizmet ediyorum. Ömrüm boyunca hizmet etmeye de devam edeceğim. Kadın olduğumuz ve savunmasız olduğumuz için bu duruma düşmemeliyiz. Bizde silahla gezip birilerinin başına ateş mi edelim" dedi.