Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan asistan hekim Tahir Tarımer'in bir uzman çavuş tarafından darp edildiğini iddia etmesinin ardından Uzman Çavuş'un hastaneden ayrıldığı esnada sağlık çalışanlarının alkışlı protestolarına maruz kalmış, olay Türkiye'de gündeme oturan haberler arasında yerini almıştı.

Kamera kayıtlarının ortaya çıkmasıyla olayın iddia edilenin aksine geliştiği, ilk temasın doktor Tahir Tarımer tarafından olduğu ve olaydan sonra yapılan açıklamaların gerçeklerle bağdaşmadığı ortaya çıktı.

Muğla’da Neler Olmuştu?

Günlerce konuşulan olayda Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde görevli doktor Tahir Tarımer‘in bir uzman çavuş tarafından darp edildiğini iddia etmesi üzerine olayın kamera kayıtlarına yansıdığı anlar böyle görüntülendi.

Planlı Bir Kışkırtma mı?

Uzman Çavuş A.A’nın taburcu edildiği esnada hastanedeki diğer doktorlar tarafından alkışlanarak protesto edildiği görüntüler çok kısa sürede milyonlar tarafından izlenmiş, günlerce konuşulmuştu. Olayın iddia edilenden ırak bir ahvalde geliştiğinin ortaya çıkmasının üzerine doktorlar ve kolluk kuvveti mensupları arasında bir polemik haline geldi. Tarafların sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yaptığı açıklamalar gerginliği körüklemeye devam ediyor.

Öfke Kontrol Sorunu Var mı?

Olayın geçtiği Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde görevli doktor Tahir Tarımer‘in daha önce de öfke kontrol sorunu yaşadığı anlara ilişkin kamera kayıtları ortaya çıkarılmıştı. Öte yandan il sağlık müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmede Tahir Tarımer‘e açılan soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Sağduyu ve Uzlaşı Çağrısı

Her iki tarafı da temsil eden sendika ve sivil toplum kuruluşlarının objektif ve sağduyulu olması gerektiği bu süreçte, iki saygın meslek grubu temsilcilerinin fütursuz açıklamalarda bulunmaması sürecin selameti açısından elzemdir. Şüphesiz, özünde kamu yararına hizmet etme gayesi içerisinde olan meslek mensuplarının uzlaşı ve sağduyu içerisinde çözüme kavuşturamayacakları hiçbir sorunu yoktur.