Sağlık meslek örgütlerinin ve hekimlerin tepkisini çeken Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliği ile ilgili Genel Sağlık İş Genel Başkanı Derya Uğur sağlık çalışanlarının emekleri karşılığında alacakları ücretin daha çok parçalı hale getirildiğini, ama cebine girecek ücretin değişmediğini söyledi. Genel Başkan Uğur, “yönetmeliğin özeti şudur ki: sağlık çalışanları arasında çalışma barışına zarar vermekten başka bir işe yaramayacak, sağlık çalışanlarıyla adeta alay edilmektedir” dedi.

Sağlık Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ise yönetmelikle ilgili yaptığı yazılı açıklamada keyfiyeti ortadan kaldıracak hakkaniyetli alt düzenlemeler yapılması gerektiğini ifade ederek “bu yönetmelikle sabit ek ödemeleri mahsuplaşması fiilen etkisiz hale gelmiştir” yorumunu yaptı.

Prof. Dr. Levent Doğancı ise:

Prof. Dr. Levent Doğancı ise “Emekli doktor profesör ve doçentler ile SGK’den emekli doktorlar bu zamdan zerre kadar yararlanamadı” yorumunu yaptı. Doğancı, “Temmuzdan itibaren 39 hizmet yılı olan bir emekli profesör ancak 22 bin lira alıyor; kaldı ki bu hizmet yılına ulaşmış devlet emeklisi bunu çok çok geçiyor. Yani bir anlamda gerçek akademik yükselme iktidar tarafından cezalandırılmış oluyor” yorumunu yaptı.

Editör: Haber Merkezi