Düzenlemeye yönelik tepkiler ise sadece basın açıklamaları ile sınırlı kalmadı. Önceki gün iş yavaşlatma kararı alan sağlık örgütleri, çalıştıkları hastanelerin bahçelerinde protesto eylemi gerçekleştirdi. Gerçekleştirdikleri iş bırakma eylemi ile iktidarı uyardıklarını belirten sağlık örgütleri, önümüzdeki hafta içi iş bırakacaklarını açıkladı.

İKTİDARIN ADIMI TEPKİLERİ DİNDİRMEDİ

Gösterilen tepkiler üzerine ise iktidar harekete geçti. İktidar, konu ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığından maliyet analizi istedi. Ancak atılan bu adım tepkileri dindirmeye yetmedi. Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, yaptığı açıklamada 7-9 Aralık tarihlerinde iş bırakacaklarını kaydetti. Türk Sağlık-Sen ile SES tarafından yapılan açıklamalarda da 6 Aralık Pazartesi günü iş bırakacaklarını kamuoyu ile paylaştı.

HEKİMLER DE DESTEK VERECEK

Sağlıkçıların iş bırakma çağrılarına zam düzenlemesi kapsamında yer alan hekimlerden de çağrı geldi. Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi tarafından yapılan yazılı açıklamada, sağlığın bir ekip işi olduğunu kaydedilerek, ayrımcılığa neden olan adaletsiz zam düzenlemesini kabul etmeyecekleri ifade edildi.

Hekimler, sağlık çalışanlarının yapacakları iş bırakma eylemlerine destek vereceklerini de açıkladı.