İş bırakma kararıyla ilgili sürecin nasıl bu duruma geldiğini tek tek anlatan birçok hekim, 10 saatlik ameliyatın ardından bıçakla kovalanan hekim için, erkek kadın doğum doktoru olup kadın hastayı muayene ettiği için, burnu kırılan asistan hekim için iş bırakacaklarını duyurdular.

İş bırakma eylemi ile ilgili hekimler tarafından gönderilen açıklama şu şekilde:

Boğazı sıkılan kadın meslektaşımız için

Aile sağlığı merkezinde sopalarla dövülen Aile hekimi için ve

SABİME gözlerini oyacağım boğazını keseceğim senin canını alacağım şeklinde tehdit edilen meslektaşımız için

Hekime yönelik şiddet terörünü önleyecek ve caydıracak kanunları çıkaracak Meclise sesimizi duyurmak için

Saldırganlara iyi hal indirimi yapan ve kanun hükmüne rağmen tutuklama kararı vermeyen hakimlere sesimizi duyurmak için

İş bırakıyoruz çünkü, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 10 dakikadan kısa randevu verilmeyecek ek randevu Hekim istemiyorsa açılmayacak sözünü dinlemeyen idareciler olduğunu topluma duyurmak için Sağlık Bakanı'nın sesini idarecilere duyurmak için iş bırakıyoruz

Bir hastaya en az 10 dakika zaman ayırmazsak hakkıyla görev yapamayız. Vatandaşın hastalığının tanısını eksik koyabiliriz veya eksik tedavi yapabiliriz dememize rağmen 3 dakikada 5 dakikada hasta muayene etmemiz için MHRS randevuları veren sisteme artık yeter dur demek için iş bırakıyoruz

Gerçekle bağdaşmayan, dünyanın hiçbir yerinde olmayan, hukuki dayanağı bulunmayan, ek randevu veya yedek randevu uygulamasına isyanımızı duyurmak için iş bırakıyoruz.

Bize her hastaya 3 dakika ayır muayene yapmış gibi yap gönder diyen ve şiddete davetiye çıkaran bu sisteme, vatandaşın sağlığına saygı duyan bir Hekim ve her şeyden önce insan olarak tepkimizi göstermek için iş bırakıyoruz.

Aile hekimi, diş hekimi asistan hekim, 112, TSM, klinik hekimleri, pratisyen, uzman, yan dal uzmanı ve öğretim görevlisi olarak biz Hekimlerin unvanımız ne olursa olsun, Hipokrat yemini ile birbirimizin kardeşi kader arkadaşı yol arkadaşı olduğumuzu, birimize yapılan haksızlığın hepimize yapılmış olduğunu birbirimize, topluma ve yetkililere hatırlatmak için iş bırakıyoruz.