SES Adana Şubesi olayla ilgili Adana İl Sağlık Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaparak Başhekim hakkında idari yaptırım uygulanıp uygulanmayacağını sordu.

Soruşturma Başhekime Açılmadı, Doktora Açıldı!

SES Sendikası tarafından yapılan açıklamada, Uzman Doktor Üzer’in darp edilmesi ile ilgili olay sonrasında Başhekim yerine Doktor Üzer’e idari soruşturma açılmasına tepki gösterildi.

Sağlık Müdürüne: Soruşturma Açacak mısınız Sorusu!

Şiddetin belgelendiği savunulan basın açıklamasında, Sağlık Müdürüne Başhekim hakkında idari bir yaptırım uygulayacak mısınız? sorusu yöneltildi.

Mahkeme Kararına Rağmen Başhekim Hastanede!

Olayla ilgili SES Adana Şubesi Kadın Sekreteri Selma Doğan Çinkır yaptığı açıklamada, Başhekim’in mahkeme tarafından alınan uzaklaştırma kararına rağmen aynı hastanede bulunduğu hatırlatılarak son 2 aydır hem hastane personeline hem de darp mağduru Doktor Neslihan Üzer’e yönelik mobbing sınırını aşan ve hatta saldırı içeren davranışların olduğu ileri sürüldü.

Çinkır, Üzer’in yaşanılanları anlamak ve çözüm bulmak amacıyla başhekimlik odasına gittiği sırada Başhekim Haşim Onur Uluöz’ün fiziksel saldırısına ve hakaretine maruz kaldığını söyledi.

‘BAŞHEKİM UZAKLAŞTIRMA KARARINA RAĞMEN AYNI HASTANEDE’

6284 sayılı yasa kapsamında Başhekim Haşim Onur Uluöz’e bir ay uzaklaştırma kararı verildiğini hatırlatan Çinkır, bu karara rağmen Uluöz’ün korunmaya devam edildiğini dile getirdi. Uzm. Dr. Neslihan Üzer ile Haşim Onur Uluöz’ün aynı ortamda çalışma koşullarının ortadan kalktığını ifade eden Çinkır, “Buna rağmen İl Sağlık Müdürlüğü, kadın hekime şiddet uyguladığı kesin olan başhekim hakkında hiçbir işlem yapmamıştır. Ve hatta mağdur olan kadın doktor hakkında soruşturma açmış ve görev yeri değişikliği önermiştir. Oysaki yasal olarak adli tıp hizmetlerinin sorumlusu adli tıp uzmanı olmalıdır. Yüreğir Devlet Hastanesi’nin tek adli tıp uzmanı da Üzer’dir” dedi.

Sağlık İl Müdürlüğü’ne sorular yönelten Çinkır, şunları söyledi: “Kadın sağlık emekçisine şiddeti belgelenmiş olan başhekim hakkında idari bir yaptırım uygulayacak mısınız? Mahkemenin vermiş olduğu uzaklaştırma kararının uygulanabilmesi için ne yaptınız? Görevini yapması engellenen adli tıp uzmanının işini yapmasını sağlayacak mısınız? Tüm bu olaylar nedeniyle, kadın hekim arkadaşımızın yaşadığı ekonomik kaybı karşılayacak mısınız?”