15 Ağustos Perşembe günü saat 10:30 sularında meydana gelen olayda, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Nefroloji Bölümü Başasistanı Doç. Dr. Metin Sarıkaya, iddialara göre, sırası gelen bir hasta yakınını bilgilendirme yaptığı esnada, sırada bekleyen başka bir hasta yakınının sözlü tacizine uğradı. Sarıkaya, hastanenin güvenlik görevlilerinden yardım istemesi üzerine, hasta yakını olay yerinden uzaklaştırıldı ancak, hasta ziyaretlerini tamamlayan Doç. Dr. Metin Sarıkaya’nın koridora çıkması üzerine, hasta yakını Başasistanın yanına gelerek önce küfür etti sonrasında ise yumruk attı. 

Darp olayına şahit olanların hastane güvenliğine haber vermesiyle olay yerine gelen güvenliklerce uzaklaştırılan hasta yakını, ihbar sonucu hastaneye intikal eden polislerce gözaltına alındı. Doç. Dr. Metin Sarıkaya’nın şikayeti üzerine emniyetteki işlemlerinin ardından Cumhuriyet Savcılığına sevk edilen hasta yakını, daha sonra serbest bırakıldı.

TABİP ODASI: OLAYI TAKİP EDİYORUZ

Antalya Tabip Odası yönetim kurulu üyeleri darp sonucu tedavi altına alınan Doç. Dr. Metin Sarıkaya’yı ziyaret ederek, sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Nursel Şahin, her türlü hukuki destekle olayın takipçisi olacaklarını, bu olayın kabul edilemez olduğunu açıkladı. Ziyaret sırasında darp edilen Doç. Dr. Metin Sarıkaya’da kısa bir açıklamada bulunarak, hastaların gözü önünde, çok sayıda hasta yakını ve güvenlik görevlisinin gözleri önünde darp edildiğini ve defalarca yumruk atıldığını söyledi.

Editör: Haber Merkezi