Diyarbakır Yenişehir ilçesindeki Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde görevli diş hekimi Ömer Erdinç Erdaş, 14 Ekim günü diş tedavisi yaptığı hastasının, ‘yanlış tedavi’ uyguladığı gerekçesiyle sözlü ve fiziki saldırısına uğradı. Doktoru darbeden şahıs, şikayet üzerine karakola götürülüp ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Şüphelinin, sosyal medya üzerinden tehdit mesajları gönderdiğini belirten Erdaş, hukuki sürecin başladığını söyledi. Erdaş, "Güvenlik personellerinin geç gelmesi ve müdahale etmemesi, hastanemizde beyaz kod alt yapısının olmaması sebebiyle, hekim ve sağlık personeli arkadaşlarımın onu tutmasıyla elinden kurtulabildim. Aynı gün şikayetim üzerine ifade vererek serbest bırakılmasının ardından sosyal medya hesaplarından taciz mesajlarına devam etti. Bunların hepsini  belgeledik ve hukuki süreci başlattık" dedi.

“SAĞLIKTA ŞİDDET CAN YAKMAYA DEVAM EDİYOR”

Diyarbakır Diş Hekimleri Odası Başkanı Yılmaz Sağır, sağlıkta şiddetin can yakmaya devam ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

“Meslektaşımızı darbeden şahıs, şikayet üzerine karakola götürülüp ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmıştır. Savcılığa sevk edilmesi kanunda açık bir şekilde belirtildiği halde, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılması, sağlıkta şiddet yasasının uygulanmadığının kanıtıdır.
Cezasızlığın ve yasanın uygulanmamasının verdiği öz güvenle saldırgan, sahte sosyal medya hesaplarıyla meslektaşımızı taciz ve tehdit etmeye devam etmiştir. Bizler şiddetle yüz yüze kalan dostlarımıza ve tüm sağlık emekçilerine sahip çıkmaktan vazgeçmeyeceğiz."

Hastane önünde bir araya gelen sağlık çalışanları ise, olayı protesto etti.

Editör: Haber Merkezi