Çıkan tartışmanın büyümesi üzerine hasta yakınları ve personeller kavga etti. Çıkan kavgada ilk belirlemelere göre aralarında güvenlik görevlilerinin de olduğu 9 kişi yaralandı. Yaralılara hastane içinde müdahale edilirken, hastane giriş çıkışı belli bir süre kapatıldı. 

Olay, Birecik Devlet Hastanesi’nde yaşandı. İddiaya göre, güvenlik görevlileri hastaneye gelen hasta ve hasta yakınlarını maske takmaları yönünde uyardı. Bu uyarıya rağmen hastaneye maskesiz girmek isteyen hasta yakınları ile güvenlik görevlileri arasında tartışma çıktı. Hasta yakınları, daha sonra hastaneye çağırdıkları yakınlarıyla birlikte güvenlik görevlilerine tekme, yumruk ve sopalarla saldırdı.

Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, çevrede güvenlik önlemi alındı. Hastanede çıkan kavga sonrası Birecik Kaymakamı Kadir Duman ve Kamu Hastaneler Birliği Başkanı Faruk Günak olay yerine giderek bilgi aldı. 

Saldırıya uğrayan güvenlik görevlilerinden Zeynel Abidin Kaya, Engin Kurt, Bayram Aslan, İbrahim Halil Savaş, Abdullah Delal Kızılkaya, Harun Kaya, Veysel Fırat ve Mustafa Kılıç aldıkları darbelerle çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar, hastanede tedavi altına alınırken, olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Hasta yakınları hastaneden ve çevresinden dışarı çıkarıldı.

Hastane bir süre hasta almayı durdururken, polis ekipleri çevrede yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Birecik Devlet Hastanesi Başhekim Mürsel Koçer, gazetecilere, hastaneye maskesiz girmek isteyen bazı vatandaşlar ile güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandığını söyledi.

Hastane çalışanlarının görevlerini özverili bir şekilde yerine getirmeye çalıştığını belirten Koçer, şöyle konuştu:

"Yaşanan arbedede 9 çalışanımız yaralandı. Bu salgın döneminde özveri ile görevlerini yerine getiren sağlık görevlilerimizin moral ve motivasyonları kaybolmuştur. Yaralı çalışanlarımız hastanede tedavi altına aldık. Yaşanan olay yargıya intikal etmiştir. Taktir yüce Türk yargısınındır. Personellerimi bu hale getirenleri kınıyorum. Bizler sizler için buradayız sizin için gecemizi gündüzümüzü katmışız. Bizler vatandaşımız için gecemizi gündüze katan sağlık personeliyiz. Vatandaşlarımızdan gerekli duyarlılığı beklemekteyiz."

Şanlıurfa Kamu Hastane Birliği Başkanı Faruk Günak ile Başhekim Koçer, tedavi gören hastane personelini ziyaret etti.

Editör: Haber Merkezi