Yaşanan olayda şiddet gördüğünü anlatan çalışan, “Beni darp eden kişinin o gün hastanede herhangi bir görevi yoktu. Sırf beni darp etmek için Hastaneye geldiğini düşünüyorum. Ben Eczane biriminde çalışıyorum. Kendisi görevi olmadığı halde o gün Hastaneye geldi. Eczaneye girmek istedi. Onu eczaneye almadım. Lakin beni iterek içeri girdi ve darp etti

Beni darp ederken de yanımda başka bir arkadaşım vardı. Olay olduktan sonra tutanak tutmak ve Sağlık çalışanlarına yapılan saldırı kodunda işlem yapılmasını istedim. Ancak yapılmadı ”dedi

Olay günü Hastane yöneticisi ile görüştüğünü söyleyen çalışan ,”Gümüşhane Devlet Hastanesi yöneticimiz biraz beklememi söyledi. Çok beklememe rağmen herkes işlem yapılmaması yönünde bana tavsiyede bulundu. Adımın çıkacağından bahsettiler. Baktım ki işlem yapılmayacak sonuçta ben tutanak tutarak hem Hastane yönetimine hem de savcılığa suç duyurusun da bulundum. Lakin hastanede yapılan soruşturmanın ardından sonuç bana verilmedi.2 ay sonra soruşturmanın sonucuna ısrarlarım sayesinde ulaştım. Aynı kişi benden öncede başka bir sağlık çalışanı olan bayanı hastanede herkesin gözü önünde darp etmiş. O çalışanda ona telefonu fırlatarak kendini savundu. Bir önceki darp olayında da savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştu, aynı kişi hakkında. Lakin bu kişiyi kollayanlar var demek ki. Kadına şiddet her yerde gündemdeyken biz bu konuda hiçbir şey yapamadık. Maaştan kesme cezası verilmesine rağmen, hastaneden yollanması gereken bir kişi hala görevine devam ediyor. Bu olay bu kişi için ne ilk nede son olacaktır. Ben buna inanıyorum. Şikâyetçi olmamız nedeniyle bize mobbing uygulandı. Ben artık bu uygulanan mobbinglere dayanamayıp tayin isteyerek gidiyorum. Hem şiddete maruz kalan biz olduk, hem de sıkıntıyı çeken biz olduk ” dedi.

Bizde Sayın Valimize, Sayın Başsavcımıza ve Sendikalara sesleniyoruz. Sayın Valimiz, Devlet Hastanesinde bunlar yaşanıyor. Yaşayanlar, yaşadıklarını açık seçik anlatıyor. Ve yaşananlarında üstü kapatılıyor. Aslında kapatılan şey kendi sağlığımız ve güvenliğimiz. Lütfen buna izin vermeyiniz.

İkinci çağrımız ise Sağlık Sendikalarına. Hastane sağlıkçılar saldırıya uğruyor sizden çıt çıkmıyor. Yoksa sağlık çalışanların birbirini darp etmesi ve birbirine saldırması serbest mi? Saldırı dışardan olunca kıyamet koparıyorsunuz da içerden olunca neden susuyorsunuz. Hele hele saldırıya uğrayan bir kadınsa bunu nasıl gizlersiniz. Üçüncüsünde ise Sayın Başsavcımıza seslenmek istiyoruz. Devlet hastanesinde kadına şiddet iddiaları var. Eczacı gencin iddialarını değerlendirerek soruşturma açılamaz mı?

Sağlık teşkilatının nasıl yönetildiğini anlayabiliyor musunuz?