Fırat Üniversitesi Hastanesi yemekhanesinde çıkan yemeklerin kötü olmasına tepki gösteren KAMU SAĞLIK-SEN GENEL BAŞKANI ÜMİT KARATAŞ açıklamasına şöyle devam etti; "Fırat Üniversite Hastanesinde yemek çeşitlerinin önce 5’ten 4’e daha sonra 4’ten 3’e 3'ten de 2' ye düşürüldüğünü belirterek yenilen yemekler miktar olarak az, besin niteliği ve çeşitliliği açısından da yeterli değil. 24 saat boyunca hizmet verilen hastanemizde Sağlık Çalışanları doymuyor, kötü yemek yemek zorunda bırakılıyor "dedi.

Hastanede İdarecilerin yemekhanesinin ayrı olduğunu, her gün yemek menüsüne salata eklendiğini ve zeytinyağı, nar ekşisi, limon olduğunu ve çay servisi yapıldığını ama ikinci sınıf vatandaş muamelesi gören sağlık çalışanlarının yemekhanesinde salata ve diğer mamüllerin olmadığını söyledi. 

Yemeklerin kötü olması nedeniyle çöpe gittiğini ve Cumhurbaşkanımızın kamuda tasarruf genelgesine uyulmadığı uyarısında bulunan BAŞKAN KARATAŞ Hastane Çalışanlarının devamlı dışarıdan yemek yemeye mecbur bırakıldığı için bütçelerinin sarsıldığını ve sağlıksız beslenmelerinin sorumlusunun Hastane idaresinin olduğunu belirtti. 

Her hafta aynı yemek menüsünün uygulandığını, karbonhidrat ağırlıklı beslenildiğini (çorba, salata ve meyve olmadığını), vardiya elemanlarına verilen kahvaltının çok komik miktarda olduğu, sağlıksız köpük tablotla verildiği  ve hastanenin web sitesinde yer alan yemek listesi ile verilen yemeğin uyumlu olmadığı, eksik yemek çıktığını vurgulayan BAŞKAN KARATAŞ açıklamasına KAMU SAĞLIK-SEN'in hastane çalışanlarıyla yüzyüze yaptığı anketle devam etti. Ankete göre Sağlık Çalışanlarının ;

%89’u yemek porsiyonlarını doyurucu bulmuyor,

%85’i yemeklerin lezzet ve kalitesini yeterli bulmuyor,

% 99’u yemek çeşitliliği ve uyumunu yeterli bulmuyor,

Ayrıca hastane çalışanlarının %60'ı yemeğin görünüşünden, %62’si yağından, %65’i lezzetinden, %57’si sıcaklığından, %80’i  kokusundan, %57’si kıvamından ve %42’si baharatından memnun değil.

“Sağlık çalışanları robot değil”

Her zaman yapıcı olduklarını fakat buna rağmen hastane yönetimi tarafından çözüme ilişkin somut bir adım atılmadığını belirten KAMU SAĞLIK-SEN GENEL BAŞKANI ÜMİT KARATAŞ; "Sağlık Çalışanlarının yemekhanesinde bulunan turnikelerin ilkellik arzettiğini ve Kartlı yemek yemeğe zorlandığını,               Sağlık Çalışanlarının robot olmadığını İdarecilerin yemekhanesinde böyle bir uygulama yokken neden Sağlık Çalışanları bu uygulamaya maruz kalıyor? " diyerek duruma tepki gösterdi.Hastane yönetiminin en temel hakkımız olan beslenme hakkına dair yaşanan sorunları çözmekle yükümlü olduğunu düşünüyoruz” diyen KAMU SAĞLIK-SEN GENEL BAŞKANI ÜMİT KARATAŞ taleplerini şöyle sıraladı:

1- Sağlıklı ve hijyenik koşullarda yemek talep ediyoruz.

2- En az 4 çeşit ve doyurucu yemek istiyoruz, sofradan doyarak kalkmak istiyoruz.

3- Farklılıklarımız göz önüne alınarak vejeteryan sağlık çalışanlarının yemek tercihlerinin dikkate alınmasını istiyoruz.

4- Yemekler arasındaki uyumun ve besin dengesinin sağlık hizmeti gibi önemli ve dikkat gerektiren bir hizmet veren bir kuruma uygun hale getirilmesini talep ediyoruz. (Örneğin karbonhidrat ağırlıklı besinlerden oluşan yemek istemiyoruz.)

5- İlkel Turnikeler kaldırılmalıdır.

6- Yemekhane ayırımına son verilmeli, idareciler ve Çalışanlar arasında kaynaşma sağlanabilmesi için beraber aynı yemekhanede yemek yenilmelidir. 

7- Haftada 1 gün balık ve hergün salata verilmelidir.

8- Yemek çeşitlerinin hepsini bir tabağa koymak yerine, ayrı tabaklara bırakılmalıdır. 

KAMU SAĞLIK-SEN olarak; Hastane yemeklerinin yeni  önerilerimiz doğrultusunda şekillenmesini talep ediyor ve bu konunun takipçisi olacağımızın altını çiziyoruz" dedi.

...