ULAŞIM VE CAMİ SORUNU

Ünal, ulaşım sorunundan da bahsederek, 'Hastalarımız, ulaşım açısından, ulaşa bilirlik açısından aynı şikayet personelimiz için de geçerli. Tüm personel kendi imkanları ve kendi özel araçları ile ulaşımı sağlıyorlar. 657'ye tabi, memur dediğimiz 4 bin personelimiz var. Onun dışında da firmanın bir o kadar da çalıştırdığı var, tam bilmiyorum" dedi. 

Hastanenin aylık gelirinin yaklaşık 30-35 trilyon arasında olduğunu vurgulayan Ünal, hastanede caminin olmamasının da büyük sıkıntı yaşattığını ve Cuma günleri daha çok sıkıntı yaşandığını, kapalı otoparkta Cuma namazı kılındığını sözlerine ekledi.

30-35 MİLYON TL GELİR, 60 MİLYON TL GİDER...

Başkan Ünal, Kayseri Şehir Hastanesi'nin aylık 30-35 milyon TL geliri var, 60 milyon TL gideri olduğunun altını çizerek, "Hastanenin kazandığı 30-35 milyon TL ancak kendi kendisine yetiyor. Memurların parası ödenir, giderler karşılanıyor, personele sabit ücret denilen, denge tazminatı ödenir, kendi yağı ile kavrulmaya çalışan sistem, bunun dışında döner sermaye sisteminden karşılanması gereken yemek, temizlik, güvenlik ve firmaya verilecek kira şimdilik hazineden karşılanıyor, hazine desteğini çektiğinde hastane kendi yağı ile kavrulmaya çalıştığında bilmiyorum ne olacak, yani devlet zarar ediyor. Kamuoyu açıkça anlasın diye söylüyorum, 30-35 milyon TL geliri var, 60 milyon TL gideri var, siz anlayın. Sosyal devlet ilkesi gereğince bizler zarar, kar ediyor gibi şeyler söylemek istemiyoruz" şeklinde konuştu.

ÇALIŞANLAR SAĞLIKLI OLMAZLARSA, İŞLER DE SAĞLIKLI OLMAZ

İki önemli konuyu tekrar eden Ünal sözlerini şöyle sonlandırdı: "Şehir Hastanesi için olmazsa olmazı havalandırmanın yetersiz olmasından dolayı, servislerde nöbet tutan arkadaşların kapıları yok, ikincisi de kreş yok, bir an önce çözüme kavuşturulması gerekiyor, personelin tükenmişlik sendromundan kurtulması gerekiyor. Sağlık hizmeti veriyoruz, sağlık işinde çalışanlar sağlıklı olmazlarsa, işler de sağlıklı olmaz. Ve son olarak özellikle sağlıkta şiddet konusunda sağlık çalışanlarına saldırı yapanların tutuklu yargılanmalarını istiyoruz." dedi.