Kocaeli Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Haziran 2019 döneminde çamaşır yıkama ünitesiyle ilgili ihaleye çıktı. İhaleye sadece bir firma katıldı. Adres olarak İstanbul gözüken firma 21 aylık çamaşır yıkama bedeli olarak 534 bin 156 liraya hastane idaresiyle anlaşma sağladı. 

Hastane tekstili yıkanması ihalesi Kocaeli Üniversitesi Uygulama  ve Araştırma Hastanesi’nde 18 Haziran 2019 günü yapıldı. İhale başlangıcı itibariyle 21 ay süre boyunca hastanenin kullandığı tekstil ürünlerinin yıkanmasını kapsayan ihaleyi İstanbul Esenler Merkezli bir firma aldı. İhaleye bu firma haricinde kimsenin girmediği öğrenildi. Kocaeli Barış gazetesinde yer alan bilgilere göre, İstanbul Merkezli olan firma söz konusu tekstil yıkama işini 3 milyon 534 bin 156 lira karşılığında 21 ay boyunca yapmayı idareye taahhüt ederek anlaşma sağlandı.

TEMİZLİK VE ÇAMAŞIR İŞLERİ BU İHALE İLE AYRILDI!

Uygulama ve Araştırma Hastanesinin harcama kalemlerini belirleyen ve sonrasında denetleyen mali işlere bakan yöneticilerin ihalenin bu haliyle kabul edilme konusunu muhakkak incelemişlerdir ancak, Kocaeli Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde iddialara göre bu zamana kadar çamaşırhane hizmetleri ile temizlik hizmetleri birarada yürütülüyordu. Üstelik Kocaeli kamuoyunda hastanenin taşınma veya kapatılma ihtimali uzun zamandır konuşuluyor. Bu ihtimal bile masada varken, bu zamana kadar temizlik işleriyle çamaşır işleri bir arada yürütülürken, şimdi ne gibi bir uygulama ihtiyacına istinaden sadece çamaşır tekstil ürünlerinin yıkanması için 3,5 milyon liralık bir harcamada bulunuluyor? sorusu akıllara geliyor. Üstelik böyle bir ihale için, yeterince rekabet olmadığı gerekçesiyle iptal edilebilirdi yorumlarıda gelmeye başladı bile.

Editör: Haber Merkezi