LÜTFEN DEVLET HASTANELERİNİZE SAHİP ÇIKIN!

Bugün bizim hastanemizdeki Kulak Burun Boğaz Uzmanı arkadaşımız da istifa etti. Geçen ay hastanemizde sevilen göğüs uzmanlarımızdan biri istifa etmişti.Bir kaç ay önce de en iyi cerrahlarımızdan biri Almanya’ya gitmişti.

Devlete ait hastanelerde doktor sayısı gittikçe azalıyor. Geçen hafta bir günlüğüne gittiğim Dikili Devlet hastanesinde acilde çalışan ve henüz 6 ay önce işe başlayan iki genç doktordan biri Almanca çalışmaya başlamış, diğeri istifa edip uzmanlık sınavına hazırlanacağını söylüyordu.

Daha altı aylık doktorlar bunlar!

“İyi de neden? Siz daha yeni başladınız mesleğe” dedim.

“Abi Dikilide bu kış mevsiminde bile her gün Acile en az 200 hasta geliyor. Herkes de ilk fırsatta kavga çıkarıyor, tehdit ediyor. Doktorluk yaptığımızı düşünmüyoruz” dediler.

Devlet yetkilileri Uzman doktora 7700, hemşireye 4500 lira maaş verip, hak taleplerine kulak tıkamaya devam ediyor.

Bir uzman doktoru bu hayat koşullarında 7700 lira maaşa çalıştıramazsınız bayanlar baylar. Doktor olmadığı sürece de istediğiniz kadar lüks bina yapın, boş. Doktor sayısı azaldıkça devlet hastanelerinde randevu bulmak, muayene olmak, ameliyat olmak zorlaşıyor.

Bakanlık yetkilileri bunları bilmiyor mu?

Bal gibi biliyorlar.

Peki ne yapmaya çalışıyorlar?

Muhtemelen Devlet hastanelerinde hizmeti felç edip vatandaşın iyice canından bezmesini ve “Madem biz hiç bir hizmet alamıyoruz, kapatın kardeşim bu hastaneleri!” noktasına gelmesini istiyorlar.

Sonra?

“Gördüğünüz gibi devlet hastaneleri işlevsiz, hem personel de iyi hizmet etmiyor ve masrafları da çok” diyerek özelleştirmenin yolu açılmış olacak. Bir çok devlet kuruluşu o şekilde kapatılmadı mı?

Var olan devlet hastaneleri tamamen kapandıktan sonra da geçmiş olsun.

Aynen Amerika’daki gibi.

Bir tanıdığınız barsa sorun, Amerika’da paranız yoksa tedavi olabiliyor musunuz? HAYIR!

Bayanlar, Baylar;

Lütfen devlet hastanenize sahip çıkın.

Çünkü o hastaneler sizin yegane şansınız.

O hastanelerde doktor kalmazsa, kapanırsa bundan en büyük zararı imkanı, parası olmayan sizler göreceksiniz!

Zenginler zaten istedikleri yere gidiyorlar. Peki siz?

Deniz Aslan