Bu maaş düzenleme durumlarının ardından tediye ikramiye artması da sağlanacak. 4D işçiler ile beraber gelecek son değişim ile beraber yapılacak olan tek seferlik ödemeler de beklenenler arasında.

Her şey TİS kapsamı ile paralel olacak.

Şu an 900 bin işçi için kritik süreç

2020 TİS görüşmeleri arasında en kritik tarih olarak da 31 ekim olarak belirlenmesi ve görüşmelerin belirlenmiş olan tarihten önce olması söz konusu olacak. Yeni bir dönem gelmesi de beklentiler arasında.

Taşeron işçiler adına yeni mali hakların belirlenmesine gidildi

Taşeron işçiler adına yapılacak 2020 TİS görüşmeleri ardından ilk maaş zam hakları verilecek. Yeni dönem ile beraber basın içerisinde çok fazla sayıda iddialar yer alıyor olsa bile en kuvvetli olan durum olarak şu an yüzde on beş oranları. Bunların da ardından taşeronlar adına yapılacak olan yüzde on ve on yedi buçuk arasında zam durumları da ön görülenler arasında.

Taşeron işçi maaşları üzerinde gelecek zam durumlarını da ardından tediye ikramiyeleri zam oranlarına göre belirlenmesi uygun görülüyor. Yüzde ondan daha yukarılarda bir zam oranlarının ödemesinin ardından önemli ölçüde artış beklenecek.

Bunların da ardından taşeron işçiler adına sunulacak olan okulların açıklaması ile eğitim yardımları e evlilik aşamasında yer alanlar için düğün yardımı dikkatleri çekiyor. Bunların yanı sıra ramazan bayramı ve kurban bayramı ikramiye ödemeleri de yapılacak. Verilen ödemeler üzerinde ise rakamların baştan sona kadar değişmesi ve artması da kuvvetli olan ihtimaller arasında yer alıyor. Tüm taşeron olan vatandaşlar da son durum ne olacak diye araştırmalarına devam ediyor.