YÜZDELİK KISMI BOŞ BIRAKTIRILDI

İşçiler,  kadroya geçtikten 4 ay sonra Sağlık Bakanlığı tarafından  imzalamaları için matbu İş Sözleşmeleri gönderiliğini belirterek,  şunları kaydettiler: “Sağlık Müdürlüğü sözlü talimatı ile  “işçinin asgari ücret + (…..) yüzdelik ile çalıştırılır” kısmı boş bıraktırıldı. Dolduranlar da,  hastane müdürü ve özlük görevlileri tarafından “yanlış oran yazarsınız”  denilerek ikna edildiler” 

BÜROKRATIN TUZAK KURMA HAKKI YOKTUR

Sözleşmeyi tam dolduranların farkalmaya hak kazandığını, ancak boş bırakanların alamaığını ifade eden sağlık çalışanları, “Bürokratların işçilere bunları doldurtmayıp tuzak kurma hakkı ve yetkisi yoktur.” diyerek  haksızlığın giderilmesini istediler. 

ADALET YERİNİ BULSUN DA İSTERSE KIYAMET KOPSUN

 “Haklılığımızı yöneticiler de kabul ediyor” diyen sağlık emekçileri,  Burada Hastaneler ve çalışanlar arasında Eşitlik ve Adalet nerede?Adalet Bakanımızın da dediği gibi “Adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun” diyerek, yardım istediler.

ASGARİ ÜCRET FARKI NEDİR

Kadroya geçen taşeron işçilere, asgari ücrete ek olarak yüzde 10 ile yüzde 60 arasında fark ödeniyordu.  İşçiler kadroya geçtikten bir süre sonra kesilen bu farkların, açılan dava sonucu tekrar ödenmesine karar verildi.