Hemşireyiz biz Instagram sayfasınında gündeme getirdiği hastanelerde forma renklerine karışılması kararlar sağlık çalışanlarını ekonomik yönden zorlamaktan öteye gitmemektedir. Sağlık personelini yaklaşık 400 TL civarında forma masrafına sokan idarecileri kınıyoruz. 35 TL civarlarında giyecek yardımı yapılan sağlık çalışanlarına, en az 400 TL tutan forma alınması zorlamasından kimlerin ne çıkarının olduğunu da merak konusu oldu.

En son Ankara Şehir Hastanesinde yaşandığı ileri sürülen tek tip formaya geçme kararı sağlık çalışanlarının büyük tepkisini topladı.

Bazı hastanelerde ise ameliyathane, röntgen, laboratuvar, doğumhane, servis ve diğer birimlerde görevli sağlık personelinin forma renklerine müdahale edilerek mobbing yapılmaya çalışıldı öğrenildi.

Hastane idarelerin sağlık personelinin çalışma koşullarını iyileştirmek yerine forma renklerine mesai harcamaları akıl alır gibi bulunmuyor. Sanki hastanelerde her işi düzeltmiş gibi forma rengi gibi küçük sorunlara mesai harcayan yöneticilik anlayışı, tam anlamıyla komikliktir.

Forma rengiyle ilgili, birimlere göre belirlenen farklı renkte forma giymeyen personele yasal işlem yapılacağına dair personele yazılı tebligatların gönderildiğini de üzülerek duyuyoruz. Bakanlık şayet forma renkleri ile ilgili bu kadar hassas ise, önce giyim yardımı tutarlarında Maliye Bakanlığını ikna etmesini öneriyoruz. Tabi ki bu ikna da piyasada forma satış ücretlerinin araştırıldıktan sonra yapılması yeni komedilerin önüe geçecektr. Bu adımların ardından her yıl sağlık personeline 2 takım forma alabilecek ücret ödemesinin yapılması sağlanmalıdır.

Farklı renkte forma talep eden hastane idarecilerinin, önce piyasadaki forma satış bedellerini öğrenmelerini tavsiye ediyoruz. Ardından “her ay ne kadar ek ödeme alacağım” diye sıkıştırdıkları Mutemetlere, “bir sağlık personelinin 1 yıl içerisinde aldığı giyim yardımı tutarını” sormalarını öneriyoruz.

Editör: Haber Merkezi