Hürriyet gazetesine verdiği röportajda ‘yeni sürüm istihdam paketi’ üzerinde çalıştıklarını söyleyen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Hacer Boyacıoğlu 'nun sorularını yanıtladı. 

ÖZEL SEKTÖRDE PART TİME İŞ

Yeni sürüm istihdam paketinde binlerce kişiye part time iş imkanı sağlayacaklarını vurgulayan Bakan Selçuk, “Fesih kısıtı kalktığında, örneğin kadınların bir bölümü örneğin yarızamanlı çalışmak istiyor. Tabii siyaseten hangi maddelerin olacağına önümüzdeki günlerde karar verilecek” ifadelerini kullandı.

TEŞFİKLERİ HEPSİNİ SADELEŞTİRELİM

Bu yıl ile sona erecek olan istihdam teşvikleri hakkında konuşan Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, “Ben ‘teşviklerin hepsini sadeleştirelim’ diyordum. Ama araya pandemi girdi. 18 tane paketimiz var. Çoğu da birbirine benziyor. Bunlar içinde en efektif olanı SGK’nın 5 puanlık prim indirimi” dedi. 

İŞKOLU DEĞİŞİKLİĞİ

Taşeron işçi iken 696 KHK ile 4/d işçi kadrosuna geçen işçiler için kararname hükümlerinin uygulanmaması yönünde Hak İş 'ten gelen taleplere de değinen Bakan Selçuk, “Zaten o kararname mayısta yürürlüğe girdi. Sendikalar da o zaman bir şey söylemedi, kısmen uygulamaya girdi. Şimdi niye kamuda uygulanmasın, bizim öyle bir beklentimiz yok"

Editör: Haber Merkezi