Tüm dünyayı etkisine alan koronavirüsün ülkemizde de etkisini göstermesiyle birlikte tüm dünyada olduğu gibi, Türkiyede de sağlık kurumları süreci yürüten en önemli merkezler haline geldi.

Bu anlamda ülkemizin sağlık alanında gösterdiği başarı bir çok ülkeye örnek oldu. Doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarının olağanüstü çabasıyla bir çok insan hayata tutundu. Bu süreç içerisinde en başından beri büyük fedakarlık gösteren Hekimler ve diğer sağlık çalışanları ek ödeme ile onure edildi. Peki bu süreç içerisinde onuru kırılan, incinenler yok mu? Bulaş riski yüksek olan corona virüslü binlerce hastayla temas sağlayan sadece hekimler, ya da hemşireler miydi? 

Tabi ki hayır!!

Hastayı henüz hastaneye ilk geldiğinde kapıda karşılayan hasta karşılama personelleri, hasta ve yakınları ile bire bir temas kuran veri giriş, sekreterlik hizmetleri personelleri, hastaların güvenliğini sağlayan güvenlik görevlileri ve hastaların temizliğini, hatta ölülerin torbalara konmasından, taşınmasına kadar tüm hastanenin yükünü omuzlayan ve pisliğini, çöpünü her türlü bulaşma riskine rağmen temizleyen, çoluk çocuğuna günlerce sarılıp, koklayamayan temizlik personelleri. Özellikle 696 sayılı KHK ile taşerondan kadroya alınan işçiler.. Bu insanların onuru kırılmış olabilir mi sizce? Bu insanlar önemsenmemiş yada gözden kaçmış olabilir mi? Peki bu insanlar kendilerini 2. sınıf insanmış gibi hissetmiş olabilirler mi? Peki bu insanların çoluğu çocuğu, ailesi yok mu? 

Günlerce evine gitmeyen, çoğu zaman hastalarla herkezden çok muhatap olan, yüksek risk altında fedakarca çalışan insanlardan acaba biz neyi esirgedik?  

Düşünün bir hastanede 2 gün temizlik yapılmasın! Ne hale gelir... Güvenlik görevlileri olmasa bu hastanelerde huzuru kim tesis edebilir! Sekreterler olmasa bunca kaydı kuydu kim açabilir! Tabi ki herkes işini yapıyor, herkes maaş alıyor.. Eyvallah.. O zaman herkese sadece maaş verseydiniz de ek ödeme vermeseydiniz. Tabiki olmazdı, böylesi büyük bir salgın döneminde fedakarlık yapan sağlık çalışanlarını onurlandırmak hiç olmazsa kendilerine önem atfetmek gerekirdi. 

Peki ama az önce saydığımız çalışanları neden bu dairenin dışında bıraktınız??

Çalışanlar soruyor, bu soruyu sürekli bize soruyorlar.. 

Bizde bu soruyu pandemi sürecini büyük bir başarıyla yöneten, tüm Türkiyenin gönlüne taht kuran Sağlık Bakanımız Sn. Fahrettin Kocaya yöneltiyoruz!