Koronavirüsle mücadelede özveriyle görev alan sağlık çalışanlarına etli yemek bile çok görülüyor! Vaka sayılarının bin 500’ün üzerine çıkarak iş yükünün katlandığı bir dönemde, devletten yeterli ödeneği alamayan üniversite hastaneleri, ekonomik sebeplerden dolayı sağlık çalışanlarının yemeklerinden eti kaldırdı.

Koronavirüsle mücadelede en ön safta yer alan sağlık çalışanları ödüllendirileceği yerde adeta cezalandırılıyor. Özellikle pandemi sürecinde yaptıkları fedakarlıklarla taraflı-tarafsız herkesin takdirini kazanan sağlık çalışanlarına etli yemek bile yediremiyoruz. Devletten yeterli ödeneği alamayan üniversite hastaneleri, en ihtiyaçları olduğu dönemde ekonomik sebeplerden dolayı sağlık çalışanlarının yemeklerinden eti kaldırdı. Durumun duyulması üzerine vatandaşlar, “Bu pandemi döneminde sağlık çalışanlarımızı desteklememiz gerekirken, cezalandırmaya kalkıyoruz pes artık!” yorumlarını yaptı.

EKONOMİK SIKINTILARDAN DOLAYI ETLİ YEMEK YERİNE KURUBAKLAGİL

Koronavirüsün Türkiye’de görüldüğü Mart ayından itibaren gece gündüz demeden hastanelerde büyük mücadele veren sağlık çalışanlarına ceza gibi yemek menüsü. Devletten yeterli ödeneği alamayan ve ekonomik sıkıntılarla boğuşan pandemi hastanelerinden Hacettepe Hastanesi, personel yemeğinden eti kaldırdı. Hastaneler Beslenme ve Diyetetik Müdürlüğü tarafından 21 Ağustos 2020 tarihinde Hastaneler Hasta İletişim Birimi’ne gönderilen yazıda, “Hastanelerimizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar nedeniyle Ocak ayından itibaren tavuk eti, Temmuz ayı itibarıyla da dana eti alınamamaktadır. Bu nedenle 20 Temmuz tarihinden itibaren personel yemek listeleri etsiz olarak kurubaklagil ve sebze içerikli hazırlanmakta, çeşitlilik ve enerjinin artırılabilmesi bakımından peynir, yumurta ve tatlılara daha fazla yer verilmeye çalışılmaktadır” ifadelerine yer verildi.

VATANDAŞ MORAL OLSUN DİYE SAAT 21:00’DA ALKIŞLAMIŞTI

Bilindiği gibi pandeminin ilk dönemlerinde moral olması açısından saat 21:00’da vatandaşlar, balkonlara çıkarak sağlık çalışanlarını alkışlamıştı. Vatandaşların bu küçücük jesti bile sağlık çalışanlarına moral motivasyon olurken, yemeklerinden etlerin kaldırılması ise “alkışı aldılar ama etli yemeği çok gördüler” yorumlarına neden oldu.