Olay Kocaeli’nin İzmit ilçesinde 1 Eylül 2016 tarihinde meydana geldi. Engin Gülistan (32) aynı mahallede oturduğu Abdulbaki Aykut’u (56) bıçaklayarak, öldürdü. Engin Gülistan ilk ifadesinde, "Allah, köpekler aracılığı ile Abdulbaki Aykut’u bıçaklamamı söyledi. Ben de bıçakladım" dedi. Gülistan hakkında Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesinde 'kasten adam öldürmek’ suçundan dava açıldı.

1,5 YIL SONRAYA RANDEVU

Hazırlanan iddianamede Engin Gülistan’ın Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine sevk edilmesi gerektiği ancak hastanenin talep tarihinden 1,5 yıl sonraya randevu verdiği gerekçesiyle Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine sevk edilmesi gerektiği ifade edildi. Ancak aradan 2 yıla yakın bir süre geçmesine rağmen şüphelinin akıl sağlığının yerinde olup olmadığı tespit edilemedi.

BİR GÜN ÖNCE ÖLDÜRECEKTİM AMA…

Engin Gülistan duruşmada, “Ben sürekli mesajlar alıyorum. Abdulbaki Aykut'un babam olduğuna dair mesaj aldım. İçimdeki ben öldü. Daha sonraki mesajlarda annem ve babamı öldürmem bana iletildi. Şifrenin açılması için annem ve babamı öldürmem gerekiyordu. Eğer öldürmeseydim yeğenim ölecekti. Abdulbaki Aykut'a bıçağı biranda karnına sapladım. Ben esasında Abdulbaki Aykut'u bir gün önce akşam öldürecektim. Ancak öldürdüğüm şahsın cenazesini sabaha kadar bekletmemek için kendisini sabah öldürmeye karar verdim” dedi.

KELEBEKLERLE KONUŞUYORUM

Beklenen raporlar gelmeyince katil zanlısı Engin Gülistan Adli Tıp Kurumu Kocaeli Şubesine sevk edildi. Gülistan burada alınan ifadesinde “Bana 3 şifa 3 ölüm verilmiş. Şifrenin anahtarı var bende. Ben bir hocayım. Hayvanlarla iletişim kurdum. Uçan kelebekler ve karıncalarla iletişim kuruyorum.  Küçükken damda yatarken insana benzer bir şey görmüştüm” dedi.

ÜST KURUL RAPORU BEKLENECEK

Davanın önceki gün görülen duruşmasında Engin Gülistan’ın avukatı, sanığın tutuksuz yargılanmasını ve tedavi ettirilmesini talep etti. Cumhuriyet savcısı ise tutukluluk halinin devamına karar verilmesini mütalaa etti. Mahkeme heyeti, Adli Tıp Kurumu'ndan istenilen üst kurulu raporun beklenmesine ve sanığın tutukluluğuna karar vererek duruşmayı erteledi.

Kaynak: kocaelidenge.com

Editör: Haber Merkezi